Волите Србију као што страни инвеститори мрзе вас

Зоран Ђорђевић Запослени би требало да у својим захтевима покажу мало љубави према Србији.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о штрајку радника Фијата у Крагујевцу, РТС

Разумни рационалисти

Ана Брнабић Нису они [„Блумберг“] пренели моју изјаву, већ своје тумачење моје изјаве. [...] Док преговарамо са Европском унијом, потпуно би било неразумно и нерационално да немамо овакве односе са Русијом.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, о спорној изјави о бирању Србије између ЕУ и Русије, „Око“ РТС-а

Италијански рулет

Ана Брнабић Ја почињем да верујем да је овде у питању озбиљна лоша намера. Апсолутно мислим да постоји политички интерес иза овога, јер је влада увек ту, и мислим да су радници изманипулисани. Ја желим да се обратим директно радницима, пошто са штрајкачким одбором постоји шум у комуникацији. [...] Шта је осим преговора опција Б? Да се играмо руског рулета са „Фијатом“, па да немамо 42.000 динара плус бенефиције, већ нулу – за кооперанте и шпедицију.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, о штрајку у компанији ФАС у Крагујевцу, „Око“ РТС-а

Да нам живе инвеститори и кооперанти кад већ не могу радници

Ивица Дачић Не бих хтео да ме радници погрешно схвате, али човек мора да буде практичан... Треба више политичке одговорности. То питање мора да се реши. Нема одласка на спавање док се не реши. Уколико штрајк у „Фијат аутомобили Србија“ буде настављен, неће доћи инвеститори, а биће угрожено 10.000 радних места, укључујући и у кооперантским фирмама.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије и председник СПС-а, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Бета“

Ако вам кажем, мораћу да вас ухапсим

Александар Вучић Ја сам био веома отворен. У једном тренутку је потпредседник Пенс рекао да му се допада то што причам отворено и што то није бирократски језик. Говорио сам оно што не смем вама да кажем, оно што не могу да говорим ни јавности у Србији, али немојте да сумњате у то да сам штитио интересе наше земље.

Александар Вучић, председник Србије, после састанка са америчким потпредседником Мајком Пенсом, „sputniknews.com“