Педагог и слухиста

Синиша Михајловић Ако се буду чуле увреде и звиждуци, Србија више неће играти у Београду док сам ја селектор! Не желим да због таквих "навијача" страдају млади играчи којима најтеже падају звиждуци и лоша атмосфера.

Синиша Михајловић, селектор фудбалске репрезентације Србије, уочи меча са Белгијанцима у квалификацијама за СП, "Прес"

Професионални лопови су у другим партијама

Ивица Дачић Не дозвољавам кампању да су сви лопови из СПС-а [...]. У свакој партији има оних који злоупотребљавају свој положај, али они из СПС-а, који су можда вршили кривична дела и крали, аматери су у односу на неке друге.

Ивица Дачић, премијер Србије, поводом писања штампе о аферама у Србији, "Блиц"

Губљење контакта (с базом)

Ивица Дачић Како ми то свађамо некога са Европом? Пре недељу дана сам био у Бриселу где сам водио изванредне разговоре. Имамо изванредну комуникацију и очигледно је да Чедомир Јовановић није добро обавештен, јер је изгубио везу са централном командом.

Ивица Дачић, премијер Србије, реагујући на изјаве Чеде Јовановића у емисији "Кажипрст" на ТВ "Б92" да се Србија "топи пред нашим очима" и да се "растала с Европом", "Фонет"/"Танјуг"

Финансијска непогода

Миша Бркић Држава је хтела да буде свима мајка, а никоме маћеха, и задуживала се где је стигла. [...] У овој новој влади седи две трећине људи који су седели у претходној. Сада смо сви ми морони који треба да верују у оно што стари-нови министри причају [...]. Ово је наставак владавине демагога. Кад сам видео предлог ребаланса буџета, мој први утисак је страх да би на крају године могла да нас задеси непогода, а да није велики снег.

Миша Бркић, економски новинар, емисија "Таласање" Радио Београда 1