Порез на угурану вредност

Млађан Динкић Ми нисмо подигли ПДВ ни на градски превоз ни на грејање. Проблем је што ГСП Београд има годишњи губитак од 100 милиона евра и [...] повећање цене превоза у Београду од 20 одсто је резултат одлуке господина [Драгана] Ђиласа, који жели да искористи тренутак и да под плаштом повећања ПДВ-а "угура" смањење губитка ГСП-а. Да ли треба смњити губитак ГПС – да, али то треба назвати својим именом.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, емисија "Упитник" РТС-а

Милиметри који (не) постају проценти

Млађан Динкић Многи су искористили чињеницу да смо морали да подигнемо ПДВ, али смо га пажљиво подигли. [...] ПДВ је повећан само за робу широке потрошње са 18 на 20 процената. Свако ко зна просту математику и подели 120 са 118, видеће да је то ефекат 1,6 одсто. Међутим, нисмо ни за милиметар подигли ПДВ за храну - уље, млеко, шећер - што значи да су узроци повећања цене хране на другој страни, а не на ПДВ-у.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, емисија "Упитник" РТС-а

(Не)договорна економија

Расим Љајић Захтев синдиката је нереалан са становништва да држава има механизам да било коме нареди да своје цене смањи и повећа. Немогуће је да имате адресу која ће вам омогућити да се уопште о томе разговара. [...] Ми не живимо у Титово време па де можемо да контролишемо цене животних намирница на тржишту, [...] а дугорочно једини лек је борба против картела.

Расим Љајић, министар трговине и телекомуникација, емисија "Упитник" РТС-а

Понела га песма (што пева кад му шкоди)

Синиша Михајловић Мени је жао због бата Толета. Разговарао сам са њим и после утакмице са Велсом ми је рекао да је био толико срећан после четвртог и петог гола да је и сам поскочио и запевао: "Толе лопове, Толе лопове". Председник ФСС неће доћи на утакмицу са Белгијом, тако да нема разлога за тим скандирањем.

Синиша Михајловић, селектор фудбалске репрезентације, о разлозима недоласка председника ФСС-а Томислава Караџића на утакмицу са Белгијом 12. октобра на "Маракани", "Спортски журнал"

Договорна економија

Љубисав Орбовић Оно што је некада било сиротињска храна, сада је мисаона именица за многе породице. [...] Даћемо влади 15-20 дана да врати цене на ниво који је био пре 1. септембра, а уколико то не учини, позваћемо људе на масовне протесте који ће трајати данима у свим градовима Србије. [...] Уколико држава не може да врати цене на старо, онда може да повећа плате.

Љубисав Орбовић, председник Самосталног синдиката Србије, поводом таласа поскупљења после повећања ПДВ-а, "Танјуг"/"Б92"

Умивање и козметичко дотеривање

Александар Шапић Желим да организацији дам пример да се изборима 10. новембра ништа не завршава, већ почиње истинска реформа Демократске странке и оно што је странка 20 година радила а што је њена највећа врлина - увек је имала снаге да се довољно промени да би остала иста. И сад је опет тај моменат за промене.

Александар Шапић, председник београдског одбора ДС-а, повлачећи кандидатуру за потпредседника ДС-а, "Блиц"

Поклањање уз доплату

Милан Ћулибрк За "Галенику" смо пре 3 године тражили 200 милиона евра, сада не можемо да је дамо за џабе јер је упропашћена. За ЈАТ смо тада тражили најмање 50 милиона евра, а сада не можемо да га поколонимо са све авионима а да дугове преузме држава. Ако партијски кадрови наставе да воде јавна предузећа, упропастиће и "Телеком", и ЕПС ...

Милан Ћулибрк, економски новинар и помоћник главног уредника НИН-а, емисија "Упитник" РТС-а

Терет (ручних) сатова

Борис Тадић Морам да носим терет ових што их последњих дана по медијима прозивају да носе скупе сатове и сличних министара који су упропастили странку.

Борис Тадић, председник ДС-а, на седници Општинског одбора ДС Врачар, алудирајући на бившег министра Оливера Дулића, "Политика"

Жирафина женска девојка

Драган Марковић Палма Пошто су ово дани параде срама, набавио сам [мужјаку жирафе] Јованчи девојку, која ће стићи у четвртак или петак у Јагодину - јер не желим да мој Јованча из Јагодине сазна информацију да је била шетња у Београду и да, далеко било, не постане оно што Јединствена Србија и огромна већина грађана у Србији не жели.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, захтевајући забрану "Параде поноса", РТС

Сигурно је да очекујем, што ме неће изненадити

Светозар Маровић Било би изненађење да освојимо мање од 42, а сигурно ћемо освојити 41 мандат, мада очекујем и 43.

Светозар Маровић, потпредседник ДПС-а, у Колашину на предизборном скупу уочи парламентарне избора у Црној Гори, РТС

Једном речју, побеђује наш човек

Горан Јешић Тадић је велики државник и треба да му будемо захвални на великом броју процеса које је завршио или започео. Међутим, водио је тим који је реално изгубио изборе. ДС није имао јасну политику, [...] а одлуке су доносили људи из кабинета Бориса Тадића, који нису могли да сносе консеквенце. Залагао сам се да он понуди оставку, а дошли смо до тога да су заказани избори у ДС-у. Најважније што у оба случаја побеђује члан ДС-а.

Горан Јешић, функционер ДС-а, образлажући подршку Драгану Ђиласу, "Јутарњи дневник" РТС-а