Први опозициони кораци

Владимир Тодорић Борис Тадић налази се на рубу провалије по први пут у својој политичкој каријери. Ко није био на рубу провалије, није ни имао могућност да постане велики политичар. [...] Ипак, без обзира на то да ли на страначким изборима буде победио Тадић или Драган Ђилас, Демократска странка ће бити у великом проблему. Они морају да науче да буду опозиција. Нажалост, они то не знају, јер су осам година били на власти.

Владимир Тодорић, директор Центра за нову политику, "Утисак недеље", ТВ Б92

Директорат за јоги летаче

Саша Мирковић Знате, то би био изазов за сваког човека, па и за мене. Мислим да ову државу треба да воде људи који знају свој посао и који су добри организатори, менаџери, а који нису само из света политике. Сматрам да свако ко није радио у привреди, ко није водио једну фирму, дао плату раднику и водио рачуна о њему, не може да извуче ову државу из ситуације у коју је довела претходна власт.

Саша Мирковић, естрадни менаџер и члан ГО СНС, један је озбиљних кандидата за новог директора Директората цивилног ваздухопловства, према "Блицу"

Војводина, моја дежела

Јован Комшић Пресецање комуникација са Европом од Војводине би направило највећег болесника унутар затворене и изоловане Србије, која тражи идентитет у некој врсти реплике Белорусије, а што смо већ видели деведесетих година. [...] Војводина се налази у сличном положају као Словенија у бившој Југославији крајем осамдесетих година. И Словенци су, подсетићу, отворено питали каква је ту рачуница, која је добит, колики су трошкови...

Јован Комшић, политички аналитичар и дописни члан ВАНУ, интервју за новосадски лист "Дневник", "Бета"