Индивидуални центар моћи

Борис Тадић Јесам изгубио председничке изборе, па и парламентарне, за скоро два процента, али вршићу политички утицај и у наредном периоду. [...] Политика је једна интелектуална делатност, ма колико се то општем грађанству не чинило. Уколико не размишљате и не процењујете до последњег тренутка, у прилици сте да начините страховиту грешку чије последице плаћају грађани. [...] Ја сада морам да донесем одлуку којом чувам целину [Демократске] странке.

Борис Тадић, одлазећи председник ДС-а, у емисији "Недјељом у два" ХРТ-а

Страни плаћеници, домаћи издајници и остали квислинзи

Борис Тадић По мојем мишљењу Дража Михаиловић је био квислинг, због тога што четири године рата, или три и по године рата, није вршио нападе против окупаторских снага, већ је калкулисао.

Борис Тадић, председник ДС-а, у емисији "Недјељом у два" ХРТ-а

Лопов и џентлмен

Синиша Михајловић Сећам се, тада [после Барија 1991] сам имао BMW и једног јутра видим да га нема. Тог дана имао сам конференцију за штампу и, између осталог, кажем новинарима како ми није добар дан јер ми је ауто украден. После два дана, неки момак звони ми на врата и уз извињење да није знао да је моја ауто, даде ми кључеве. Уз то дода да су браве промењене, да је BMW опран и да је наточио пун резервоар бензина.

Синиша Михајловић, бивши фудбалер и селектор репрезентације, "Блиц"

Мајстори, мајстори

Блиц Практична настава изгледала је тако што ујутру дођемо у Електродистрибуцију и чекамо да мајстори нешто поједу и попију, а често би неко од нас ишао да им купи бурек и цигарете. Мајстори су нам говорили да не долазимо баш сваки дан, јер смо им сметња ако смо стално ту [...]. Од свега што су нам причали, запамтио сам реченицу да је њихов посао најлакши на свету кад нема кварова, а најтежи кад их има.

Блиц, сведочење матуранта електротехничке школе у Србији

Осећај за инстинкте

Барак Обама Знате, деца имају добре инстинкте. Она гледају овог другог типа [Ромнија] и кажу то је сератор, видим то.

Барак Обама, као кандидат Демократа за председника САД, за часопис "Ролингстоун", "Танјуг"