Елиот Нес који се разликује од оног на филму

Србијанка Турајлић Код несретног првог потпредседника владе [Вучића] види се један фантастичан степен хистерије. Он можда себе доживљава као Елиота Неса, али би морао пажљивије да погледа те филмове, па да види да Елиот Нес није на сва звона најављивао спектакуларне акције, које се онда десе или не десе, него је мукотрпно радио. [...] Проблеми се не могу решити преко једног човека, него изградњом система. То је реторика која се изгладнелом народу јако допада.

Србијанка Турајлић, универзитетски професор у пензији, "Данас"

Нушић уживо

Дејан Мијач Изградња свих великих инфраструктурних система, као што је Панамски канал, железница Исток-Запад у САД или пруга Москва-Владивосток, почива на ропском раду, насиљу и понижењу људи. Све се дешава као у Нушићевом "Сумњивом лицу": "Е, правда ти је кантар. С једне стране ставиш олакшавајуће, а с друге отежавајуће околности. Па, ако неће никако да претегне на твоју страну, онда ја дођем, па малим прстом мрднем језичак и оно претегне". А то с "малићем", то има да се плати.

Дејан Мијач, позоришни редитељ, "Блиц"

Критична маса

Јово Бакић Чедомир Јовановић је последњи човек који треба да говори о праламентаризму, јер је противправно истерао 40-ак посланика ДСС-а из парламента. То је био можда највећи скандал у историји српског парламентаризма. Он још није објасно јавности шта је радио у посетама људима са надимцима Шиптар и Кум, у ЦЗ-у. Није објаснио ни зашто је гласао за Закон о медијима. [...] Као такав, представља тег ЛДП-у.

Јово Бакић, социолог, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Рачуни са потписом крчмара

Јово Бакић Када изгубите један рат, ви немате избора. Србија је изгубила ратове и катастрофално је прошла - ратовала је против најмоћнијих држава света, и оне, како видесмо, испостављају рачуне и дан-данас. Ма колико сада то чудно звучало, у будућности ће озбиљни научници и на Западу морати да се позабаве деловањем Хашког трибунала [...] који од почетка није имао везе са правдом, већ са политиком.

Јово Бакић, социолог, о ослобађајућој пресуди хрватским генералима, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Борков устав

Љиљана Смајловић Нова власт је рекла - уместо Устава, ми ћемо да применимо Борка Стефановића, за кога смо до скоро слушали да се не зна шта је договорио и потписао [у Бриселу].

Љиљана Смајловић, новинар, о преговорима Београд-Приштина, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Жена српског политичара

Чедомир Јовановић Не бавим се приватним бизнисом ја, већ моја жена. [...] Не видим ништа спорно у томе што моја жена ради и тако издржава породицу.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Дан свесрпског уједињења

Владимир Тодорић Петак је практично био дан уједињења за Србе и сви су, од Фонда за хуманитарно право до Двери, говорили исто. [...] Много удараца до сада је [...] прећутано, а све због светле нам будућности. Ми смо заиста покушавали да прогутамо да су наше жртве можда мање вредне. Али тај пут изгледа није успео, морамо да окренемо нови лист [...]. Када вас неко егзистенцијално угрози и доведе у питање ваш опстанак, не сме да се прави никакав компомис. Не само због вас и поноса, већ и због генерација које ће доћи после.

Владимир Тодорић, политички аналитичар, о ослобађајућој хашкој пресуди хрватским генералима, "Танјуг"