Друштво из (Борисовог) ћошка

Петар Петковић Да ли је прави пример и доказ исправности европског пута то што је нови председник ДС-а постао један од најбогатијих Срба од 2004, од времена када је Борис Тадић постао председник Србије. Да ли Мићуновић може да каже да су захваљујући пароли европских интеграција да "ЕУ нема алтернативу", Драган Ђилас и остали његови другари из ДС-а остварили промет већи од 1,2 милијарде евра на пословима маркетинга?

Петар Петковић, портпарол ДС-а, РТС

Све је то од добре брље

Драган Ђилас Сви министри који су били у Влади, која је од грађана добила онакву оцену, треба добро да размисле да ли треба да седе у парламенту и представљају ДС. [...] Чињеница је и да смо одговорни зато што се у Србији тешко живи, што је велика незапосленост и што имамо председника државе који више прича о печењу ракије него о образовању и култури заједно.

Драган Ђилас, нови председник ДС-а, обраћање на изборној Скупштини ДС-а, портал "fakti.org"

У својој служби до краја мандата

Александар Тијанић Нећу да се повучем са места директора Јавног сервиса до краја мандата, док ме штити закон и резултати најгледаније српске телевизије [...]. Са мном имате озбиљан проблем, лакше ме је убити него застрашити. [...] Изаберите. Поштара знате. Ја знам кројача.

Александар Тијанић, директор РТС-а, у отвореном писму "Куриру", "Фонет"

Кад смо сви били Тито

Драгољуб Мићуновић Нема више ни Тадићевих, ни Ђиласових људи - сви су они људи ДС.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, "Шта радите, бре?" РТС-а

Пасионирани слушалац (Млађиних обраћања)

Драгољуб Мићуновић Господине председниче [парламента], или уљудите министра [Динкића] или ова расправа треба да се прекине. Он не може да се директно се обраћа људима оптужујући их да говоре неистине и да треба да их је срамота. [...] Он није на пијаци. Није министар овде наш господар, или учитељица која нас преборајава да ли га слушамо или не слушамо. Не желим да га слушам, слушам га 20 година - али то је моје право.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, приликом расправе о буџету, "Шта радите, бре?" РТС-а

Пасионирани читалац необичних изјава из сус(ј)едства

Иво Јосиповић С [Томиславом] Николићем немам никакве односе осим што повремено читам његове необичне изјаве.

Иво Јосиповић, председник Хрватске, "Танјуг"

Наставак (не)пријатељства са барба Ивом

Томислав Николић Председник Хрватске је до ове пресуде [Готовини и Маркачу] тражио разлоге зашто да се не миримо. Све приче да је љут зато што сам ја рекао нешто о Вуковару су лаж. [...] Он би сада да разговарамо - ја као председник народа који је чинио злочине и он као председник народа који није ни за шта осуђен.

Томислав Николић, председник Србије, "Танјуг"

Дан грмљавине (у УН)

Томислав Николић Вук Јеремић и ја смо се договарали о седници Генералне скупштине УН 10. априла. Говорићу као што је Кастро говорио, док ме не истерају из сале, зато што је то можда јединствена прилика да Србија изговори све што јој лежи на души. Да пребројимо колико су Срба Хрвати побили - још од Другог светског рата. Непристојно је Србију држати по страни од ЕУ, а Хрватску примити у Унију.

Томислав Николић, председник Србије, "Танјуг"