Прелазак парчета земље подељеног жицом (виц о Србину са личном картом)

Милован Дрецун Биће једно парче земље подељено жицом по средини, на једној страни ће бити припадници наше полиције, на другој КПС - али и ЕУЛЕКС са КПС-ом. Када Србин дође и покаже личну карту на косовској страни и ако Албанац из КПС-а жели да му узме личну карту, овај каже - не дам теби, даћу сам припаднику ЕУЛЕКС-а. И овај зове припадника ЕУЛЕКС-а.

Милован Дрецун, председник Одбора Скупштине Србије за КиМ, о административним прелазима, Радио "Слободна Европа"

Када претерамо у јелу, пићу и љубави (према Хагу)

Иван Мркић Ако се у Хагу [у случају Харадинај] понови још једна пресуда каква је била она изречена хрватским генералима, Србија би стварно требало да се запита да ли је претеривала у сарадњи са том институцијом.

Иван Мркић, министар иностраних послова Србије, у Њујорку у разговору са генералним секретаром УН Бан Кимуном, РТС

Нек је и безобразно (само кад је суверено)

Дмитриј Рогозин Уколико је за пријем Србије у ЕУ услов да призна Косово, то је безобразан услов. Али то је ваша суверена одлука и Русија ће подржати вашу одлуку. [...] Ми смо са Вама, Путин је са Вама.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, током посете Београду, "Бета"

Лако кварљива роба

Миодраг Зец Човек је врло специфична роба – лако се навуче на грех, а на врлину – веома тешко.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, "Око" РТС-а

Гости на обећаној сахрани

Миодраг Зец Заблуда о Европској унији је што се овде саопштава да ће нас неко, као Мојсије Јевреје, одвести у обећану земљу, где ћемо седети у вр' софре и јести и пити, а нећемо ништа платити. [...] Ми ћемо уместо на свадбу стићи на сахрану Европске уније, када ће се испоставити читав низ рачуна.

Миодраг Зец, професор економије, "Речено и прећутано" Радио Београда 2

Држање часног печата

Миодраг Зец Када политичар не одлучује о редистрибуцији, нема моћ. Овде у закону пише [...] да јавни службеник може по својој процени да одлучи. Он држи печат као часни крст, а кад му узмеш печат - он не може морално да се репродукује.

Миодраг Зец, професор економије, "Речено и прећутано" Радио Београда 2

Тешко нама (побеђенима и задуженима)

Миодраг Зец Ако се задужујете по камати од 5 одсто годишње, а истовремено имате пад БДП-а од 2 одсто - законито срљате у банкротство. [...] Кроз кредит купујете време и стварате илузију код грађана‚ који вас бирају, да се кредит неће вратити. [...] Државе које су пред банкротством и траже финансијску помоћ не могу да рачунају на суверенитет. То нико не каже, али се подразумева. Каже се - тешко дужнима, тешко побеђенима. Дужничко ропство постоји још од Солонових закона.

Миодраг Зец, професор економије, "Речено и прећутано" Радио Београда 2

Алгоритам хаоса

Миодраг Зец Човек је врло специфична роба, лако се навуче на грех, а на врлину - веома тешко. [...] Саопштава се опасна порука - да је рентабилније кршити закон него не кршити. Саопштава се грађанима да је у [нашој] земљи, која има најкомпликованији закон у урбанизму и има највећи урбанистички хаос северно од Екватора, јефтиније направити нелегално кућу него легално. [...] То на дуги рок руши алгоритам друштва и последице тога ће бити деликатне.

Миодраг Зец, професор економије, "Речено и прећутано" Радио Београда 2