Чешањем до просветљења

Томислав Николић Ако је "МК група" показала осталим компанијама [...] како би требало да се у овој држави понашају социјално одговорно, онда је њен допринос велики. Надам се да ће сутра када буду читали новине или вечерас када буду гледали снимке са овог отварања неки људи да се почешу по глави и помисле: ми овоме народу много дугујемо и нешто ћемо да му и вратимо.

Томислав Николић, председник Србије, у Краљеву приликом отварања Породичне куће у СОС дечјем селу, "Танјуг"

Нобел у кешу

Емир Кустурица Не знамо шта је све окачио о врат судија који је ономад "одрапио" генералу Готовини 24 године затвора. Мора да је било тешко дело, али овај што га је "раскачио" сигурно има визију. [...] Генерал није у "Олуји" побио све што је мрдало испред њега, а могао је?! [...] Требало би да га награде за оно што је могао да уради, а није. Давно су прошла времена Мајке Терезе и типова који тртљају о хуманости и на терену помажу губавим, лепрозним и болесним. Много је људи на планети. Ваља то почистити!

Емир Кустурица, филмски режисер, "Вечерње новости"

Кеш за Нобела

Емир Кустурица Мало ко од [Хрвата] може да поверује да ово што се десило у "Олуји" личи на завршни акт деловање тандема Старчевић-Павелић! Јер, суд је пресудио да Готовина није крив. Зашто би неко разбијао главу? [...] Шта може да буде компликација у доношењу одлуке о додељивању Нобелове награде Готовини?

Емир Кустурица, филмски режисер, "Вечерње новости"

Ми знамо судбу и све што нас чека (Но страх нам неће заледити груди)

Александар Вучић Србија ће наставити свој пут ка ЕУ [...], јер је то најбоље за грађане Србије, без обзира да ли они мисле је ли то тачно. [...] Без ЕУ не можемо да преживимо, јер нам је земља опустошена.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, у Скупштини Србије, "Блиц"/РТС

Браћа по Хагу

Душко Вујошевић Три одлуке су биле спорне. Па брат Грк [Анастопулос Панагиотис] је могао да суди у Хашком трибуналу!

Душко Вујошевић, тренер КК Партизан, коментаришући суђење на мечу Партизан-Лијетувос Ритас, РТС

Дијалог у паклу

Слободан Петровић Укључивање Харадинаја у дијалог Београда и Приштине би подстакло тај дијалог.

Слободан Петровић, заменик "премијера Косова" и председник Самосталне либералне странке, после ослобађајуће пресуде Рамушу Харадинају у Хашком трибуналу, "Танјуг"

Хашки отров за свађу

Томислав Николић Ослобађање Харадинаја је час када би из Хага требало да изађу сви Срби [...]. Нас оволика неправда може само да подигне, никада не може да нас обори и разочара. [...] Не може да се деси да после свега овога ми наставимо да са својим суседима одржавамо односе какве смо имали до сада. Ако је неко хтео да нас посвађа, нашао је прави начин.

Томислав Николић, председник Србије, "Танјуг"

Пад Хашког и успон провинцијског трибунала

Флоранс Артман Постојале су политичке препоруке изван трибунала да се не оптужује ниједан припадник ОВК, [...] а [ослобађајућа] пресуда Рамушу Харадинају је тотална пропаст система међународне правде. [...] Трибунал је доживео пораз јер је одустао од истине, а да нико за то није поднео оставку и одговарао, [...] а у последњих неколико предмета се понашао као провинцијални суд.

Флоранс Артман, бивши портпарол тужилаштва Хашког трибунала, "Бета"

Виа Драшковић

Вук Драшковић Када је реч о европским интеграцијама, два су избора и оба су без Косова [...]: Србија у ЕУ [...] без Косова, али косовски Срби најснажније повезани са Србијом, а други је - Србија [...] у непријатељству са ЕУ, што значи, Србија без Косова и брзо без Срба на Косову. Ово је избор. Кад ће доћи време да ће поново Србија имати људе који ће мислити када буду одлучивали, ја то не знам.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у Крагујевцу на промоцији свог романа "Виа Романа", "Танјуг"

Питајте ортопеда

Оливер Дулић Послушао [сам] председника [Ђиласа], преузео свој део одговорности, вратио посланички мандат, хвала свима на сарадњи и поздрав. Ортопед Дулић је ту ако заболи.

Оливер Дулић, бивши министар просторног планирања и екологије, на "Твитеру", "Блиц"