Када Рубикон постане лимес

Војислав Коштуница Ако власт успостави границу са Косовом, онда више није потребна никаква платформа. Граница је у сваком смислу питање свих питања, а овој власти је пало у терет да се са њим понесе. Ја сам без колебања одбио Ахтисаријев план, а ова власт мора без колебања да одбаци успостављање границе.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Данас"

Опијени поразом

Бруно Векарић Ја се плашим да је пресуда Харадинају рачун који нам је стигао за те деведесете и да је она отрезнила јавност, јер смо кроз ову пресуду добили саопштење да смо те ратове изгубили - а да нисмо победили НАТО онда када је то објављено.

Бруно Векарић, заменик тужиоца за ратне злочине, РТВ

Прање и откувавање историје

Томислав Николић Хрватској треба омогућити да чиста уђе у ЕУ и да води свој судски процес против Србије и српског народа, а привременим институцијама у Приштини треба омогућити да са Србијом разговарају као држава са државом. Они - чисти и настали по вољи народа а не на злочинима, а ми смо као на злочинима хтели да их задржимо у заједничкој држави.

Томислав Николић, председник Србије, поводом хашких пресуда, "Између два петка" Радио Београда 1

Војска спаса

Рада Трајковић Рамуш Харадинај је потребан међународној заједници на простору Косова у смислу његовог институционалног ангажмана. Мислим да међународна заједница рачуна да ће преко Тачија и Харадинаја потпуно контролисати екстремни део Албанаца.

Рада Трајковић, посланик у "косовској скупштини", "Између два петка" Радио Београда 1