Непријатељ вреба из нас самих

Душан Ковачевић Сваке године нас је по наталитету мање за 30-40 хиљада. Сваке године на путевима изгине око 1.000 људи и унесрећи се око 20.000. И неколико хиљада људи одузме себи живот. Сваке године се изврши 200-300 хиљада абортуса... Треба ли нам још неки непријатељ и са стране?

Душан Ковачевић, драмски писац и академик, "Блиц"

Варијације без (пријатељског) понављања

Бошко Мијатовић Раније је постојала стандардна шема - Министарство финансија [Србије] намерно "скрати" буџет Војводине за неколико милијарди динара, посланици из Војводине почну да уцењују и да прете да ће гласати против, и у задњи час се расходи повећају. [...] Ове године, међутим, није могао да се изведе тај "пријатељски меч".

Бошко Мијатовић, економиста, "Блиц"

Убрзање као судбина

Душан Ковачевић Вести које нас сустижу све су краће и телеграмски непријатне. Као што нам се живот убрзава - сутра ће Нова година, тако се и телеграмске вести убрзавају. Изгледа, нема се времена за нормалан живот без стреса. Реци нешто, напиши или одиграј брзо, ако желиш да те ико види и саслуша.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик, "Блиц"

Задужимо се, покраду нас, опет се задужимо и поново имамо 100 евра

Душан Ковачевић Да ли је могуће, на пример, да у државној благајни има, стварно, реално, 100 евра у кешу, кад је толико пара покрадено? Ако има 100 евра, ако каса није празна, онда смо ми једна од најбогатијих земаља на планети. И заслужили смо Нобелову награду за економију - краду се стотине милиона евра, нико ништа не ради, а пара још има. Како? Па, наша посла.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик, "Блиц"

Србија у шестом годишњем добу

Душан Ковачевић У једном давнашњем интервјуу рекао сам да у Србији има пет годишњих доба: пролеће, лето, јесен, зима и рат. [...] Сад смо у времену - добу, кад је већини људи у овој земљи крвни притисак 200/120. Ово вам говорим из личног искуства, није метафора и литерарно претеривање. [...] Мораће нешто ново да се догоди - неко ће коначно морати да отвори прозоре, иначе ћемо се подавити.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик, "Блиц"

Из виле са пет звездица у хотел без звездице

Драган Ђилас Реформа правосуђа којом смо се ми [ДС] бавили није добро урађена [...], али у време Снежане Маловић, и са тимом људи који је водио Миодраг Ракић, ова земља је донела законе који су омогућили озбиљну борбу против организованог криминала. [...] У време Коштуничине владе Јоца Амстердам је живео у кући Слободана Милошевића на Дедињу, а данас живи у затвору.

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Милионер у покушају

Добривоје Танасијевић - Ден Тана Поносан сам на обе државе и на оба пасоша. У Србији сам рођен и радо долазим у домовину, а у Америци сам сјајно прихваћен и лепо живим. Али да сам знао да овде тако лако могу да се зараде милиони, никада не бих отишао из Србије у Америку.

Добривоје Танасијевић - Ден Тана, бивши председник ФК "Црвена звезда", у одговору Горану Весићу, "Блиц"

Успешна фирма која више није моја

Драган Ђилас Не знам напамет колика је добит компаније "Мултиком груп". Ја сам 2005. године пренео управљачка својства. О томе не желим да причам, подаци су јавни, фирма је веома успешна. Рекао сам још 1992. године да ћу да уђем у политику када будем довољно финансијски независан тако да нико не може да утиче на мене.

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, "Утисак недеље" на ТВ Б92