Маршал Вучић (куповина из губитака Србијагаса)

Мирослав Лазански Губитак "Србијагаса" је 800 милиона евра. Знате ли колико авиона можете да купите за те паре? Улагање у одбрану никада није бачен новац, јер запошљавате ремонтне капацитете, људе у систему одбране [...]. Последњи добар авион је купила Титова Југославија, тако да министар одбране Вучић има шансу да буде нови "друг Тито", ако купи нове авионе.

Мирослав Лазански, војни аналитичар, "Упитник" РТС-а

(Не)дозвољена пријатељства

Огњен Прибићевић Нама је приоритет ЕУ, али ту су и односи са суседима и Русијом као вероватно културно и верски најближом земљом. Није реално ширити даље приоритете. Подсећам, постојао је и "пети стуб" наше спољне политике - несврстани. Проблем је што Немачка и Француска гледају са подозрењем на наше односе са Русијом [...]. Односно, полазе од своје позиције моћи - што себи дозвољавају, не дозвољавају мањима.

Огњен Прибићевић, политички аналитичар и бивши дипломата, "Упитник" РТС-а

Енергетика без губитака (осим ако се не одлучи другачије)

Зорана Михајловић У енергетику се до сада није улагало, тако да је сада отворен простор за инвестиције. Енергетика је таква грана да губитака нема и не може да буде у наредном периоду [...]. Ништа лично, али [...] треба испитати зашто јавна предузећа ЕПС, "Електромрежа Србије", "Транснафта" и "Србијагас" имају огромне губитке. Није нормално да се предузеће ["Србијагас"] бави гасом, а да има дугове преко 800 милиона евра.

Зорана Михајловић, министар енергетике, развоја и заштите животне средине, "Упитник" РТС-а

Декларисана за суштину и откривање недела

Невена Аџемовић Људима очигледно смета моја појава, као и појава људи који желе суштински, а не само декларативно да се боре за свој народ. Ја немам намеру да због злих људи који по цео дан смишљају како да прикрију своја недела и штету коју су нанели грађанима Србије у протеклих 12 година престанем да се борим за бољу Србију.

Невена Аџемовић, посланик Нове Србије, у интервјуу за емисију "Ексклузив", "Прес"

Нове сеобе у најави

Душан Јањић Када из ове перспективе Београда причају о северу Косова, стиче се утисак да тамо седе неки људи који немају појма о чему је реч и нека пука сиротиња која чека да је неко издржава [...]. Напротив, тамо ћете наћи обавештене људе и велику концентрацију образованог света, који су ту дошли после протеривања из Метохије [...]. Они немају страх, већ неповерење с правом - ако се изврше сви договори око прелаза, а не испреговара се о статусу општина, биће суочени са питањем: остати или отићи? Они желе да остану. Београд је погрешио што их није укључивао у преговоре.

Душан Јањић, политички аналитичар, "Пусти причу" Радио Београда 1

Косовски растанак

Рада Трајковић Инсталирање интегрисаних прелаза на Јарињу све нас који живимо на Косову и Метохији депримира, јер имамо осећај као да се растајемо с државом. [...] На Мердару је друга ствар, јер се нису мењале институције које су ту инсталиране.

Рада Трајковић, лекар и "посланик у косовској скупштини", "Пусти причу" Радио Београда 1

Ухапсите слику

Рада Трајковић Господин [Александар] Вулин се "тешко" креће и не може да дође "испод" Ибра. Последњи пут када је требало да дође, издат је налог за његово хапшење. Дошао је полицајац, Албанац, да га прегледам и рекао ми: "Ужасно нам је било тешко, истерали су нас на терен и рекли да ухапсимо Вуљина. А ја, докторка Трајковић, не знам какав изгледа Вуљин. Кажем им - дајте ми слику да бих могао да га ухапсим".

Рада Трајковић, лекар и "посланик у косовској скупштини", "Пусти причу" Радио Београда 1

На крају је ловац појео сав новац

Мирко Цветковић Књигу "Аргументи и предрасуде" сам завршио причом о дечаку који [...] доказује да логика и здрав разум не дозвољавају присуство ловца који је у бајци спасао Црвенкапу и њену баку. Сва деца, укључујући и учитељицу, тврдила су да је ловац ипак спасао Црвенкапу. Дечак је на крају остао сам у свом ставу, али је, одједном, чуо поруку да истина припада будућим генерацијама и да све није било узалуд.

Мирко Цветковић, бивши премијер, о свом премијерском мандату, "Фонет"

Чистилиште

Ивица Дачић Током пута од Београда до Костолца уверио сам се да путеви по Србији ништа нису очишћени. Не могу грађани бити жртве нечијег немара, Србија мора да има струје и гаса, а путеви морају да се чисте. Па нисмо ми у Сибиру. [...] Ако сам ја могао да се сретнем с Тачијем, можете и ви да очистите снег.

Ивица Дачић, премијер Србије, Б92