Ово је земља за нас (и сву нашу децу)

Бојан Пајтић Неће бити среће за земљу која прави школу по мери понављача, комунални систем по мери неплатиша, привреду по мери губиташа и политички систем по мери оболелих од амнезије.

Бојан Пајтић, председник Владе Војводине, на свечаности уручења награда "Др Зоран Ђинђић", "Танјуг"

Искрени трговац мешовитом робом

Рамуш Харадинај Није било трговине органима отетих Срба и у Србији су грађани погрешно информисани о ратним злочинима [...]. Та страст има крај. Завршено. Немам никакву вољу да ишта разјашњавам. То мишљење у Србији је ваша судбина, живите са тиме ако немате капацитет да прихватите истину. [...] Србима нудим искреност [...], а преговоре са Београдом прихватам као бизнис.

Рамуш Харадинај, косовски политичар и командант бивше ОВК, НИН

Дај нам сунца, кише и Фијата

Милан Ћулибрк [Нажалост] ми све базирамо на небу и на светској тражњи за "Фијатовим" аутомобилима. Без те две ствари нема значајнијег опоравка раста, привреде, извоза и БДП-а, па самим тим ни стандарда.

Милан Ћулибрк, економски новинар и заменик главног уредника НИН-а, РТС

Присећање на градиво из астрофизике

Владимир Путин Зашто се бојати неизбежног? [...] Знам када ће доћи крај света. Биће то за једно 4, 5 милијарди година. Колико се ја сећам, то је систем функционисања нашег Сунца. Све ће се завршити и реактор ће сагорети, и то ће бити крај света.

Владимир Путин, председник Русије, "Танјуг"

Ловци пресретачи

Џулијан Асанж Моћ је толика да то обиље пресретнутих информација доводи до апсурда - они који нас прате знају о нама више него ми сами. [...] Могућност прекрајања садржаја на глобалној мрежи ствара услове онима који то раде да мењају садашњост и прошлост, а самим тим да утичу и на будућност.

Џулијан Асанж, оснивач "Викиликса", у интервјуу за свог издавача у Србији "Albion Books", "Бета"

Другар, на колико си осуђен (Мирков случај)

Мирко Цветковић Радио сам поштено свој посао, и увек сам за то да се одговорни за оно што је рађено мимо закона процесуирају и казне. Међутим, створена је хајкачка клима [...]. За сваки случај, ја сам на наговор блиских пријатеља обавио разговор са једним адвокатом. Било је, признајем, и трагикомично. Човек ме је питао због ког случаја сам дошао. Слегнуо сам раменима и рекао да немам случај.

Мирко Цветковић, бивши премијер Србије, "Недељник"