Ко смо, где смо и куда идемо?

Предраг Мики Манојловић Институције се не чувају, нисмо се наслонили на оно добро што смо постигли, а ново нисмо створили. Шта ми, као друштво, то радимо од 5. октобра? Знам шта ја радим, мој унутрашњи "храм" је врло стабилан, али ја сам ексцес.

Предраг Мики Манојловић, глумац и добитник "Добричиног прстена" за 2012. годину, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Радови у току (без лове нема обнове)

Предраг Мики Манојловић Људи морају да живе од нечега. Без економске слободе човек није независан. Што би рекао песник - без лове нема демократије. [...] Озбиљне и праве демократије су се градиле годинама. Те развијене демократије нама кажу - овако се ради. То није нимало једноставно у [нашем] друштву које има толике паузе у изградњи основних вредности, а да не говоримо о универзалним вредностима.

Предраг Мики Манојловић, глумац, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Ради поштено (и ризикује да га после четири године ухвате)

Ивица Дачић Нећу поднети оставку, јер радим у интересу народа и државе - и то ће народ проценити када за то дође време, а то ће бити за четири године. Ово није хумористичка емисија него Народна скупштина.

Ивица Дачић, премијер Србије, у реплици Чедомиру Јовановићу, "Фонет"

(Не)суђени пријатељи

Цвијетин Миливојевић Док се господин Тадић бавио државом, странку је водио Драган Ђилас који је можда главни кривац за неуспех на парламентарним изборима. Од тога не може да аболира себе, а да тражи да посланичке мандате врате Петровић, Шутановац итд. [...] Нажалост по Демократску странку, Ђиласова судбина [градоначелника] зависи од воље Александра Вучића. То је вероватно разлог зашто га не критикује и каже да Вучић ради добро свој посао, а криви су сви остали [из владе].

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар, "Један на један" РТВ-а

Продаје се пријатељ

Цвијетин Миливојевић Господин Мирослав Мишковић је био пријатељ многих странака, тако да је његово привођење био велики ударац за многе странке власти и опозиције.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар и директор агенције "Прагма", "Један на један" РТВ-а

Дирљиве приче успешних

Борис Тадић Зар није дирљиво када Николић каже да не смемо одустати од европских интеграција, Вучић да без ЕУ не можемо економски да опстанемо, а Дачић да нам је доста пароле "Косово је Србија"?

Борис Тадић, почасни председник ДС-а и бивши председник Србије, НИН

(Не)очекивање неочекиваног

Расим Љајић Искуство ме учи да су у Србији избори увек могући, чак и када то најмање очекујете.

Расим Љајић, министар спољне и унутрашње трговине, "Шта радите, бре?" РТС-а

Доливање воде на уље

Ивица Дачић Може да прети ко год хоће, држава је јача од сваке претње и очекујемо да то питање буде наредних недеља решено. Могло је да буде решено за један дан, али смо исказали добру вољу да не доливамо уље на ватру. Али, ако неће милом, онда ћемо силом [уклонити споменик].

Ивица Дачић, премијер Србије, о споменику "Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе" у центру Прешева, "Блиц"