Решавање (малих) проблема стварањем већих

Миодраг Зец [Заблуда је] да су решени сви проблеми кад добијете новац, због чега срљамо у задуживање, чије ће рате за наплату стизати унуцима, и да ће улазак у ЕУ решити све наше недаће. [...] Нама је Европа потребна, али неће решити наше проблеме. То морамо сами.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, "Курир"

Велики проблеми у малом паковању

Миодраг Зец Српски проблем је већи него што политичари хоће да га представе народу. Руши се конструкција, а радимо фасаду. Морамо се вратити на темељ да се кућа не сруши - конципирати јефтину, ефикасну, просвећену, некорумпирану, одрживу државу.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, "Курир"

Изврнута торта

Миодраг Зец Предузећа имају погрешан баланс између фиксне имовине и опреме, немају адекватну производњу и, ако се то не промени, кредитима се не могу одржати. Личе на организам који има лош метаболизам - што више једе, све је мршавији. Више трошимо него што производимо, увозимо више него што извозимо... То стање је неодрживо, угрожен је опстанак државе и нације.

Миодраг Зец, професор економије, "Курир"

Дивљи (и) ван седла

Миодраг Зец [Српска привреда личи] на казан у који нико неће ништа да стави, а сви се боре за кутлачу; на шлепер чији је мотор мали и у квару, а каросерија претрпана непотребним стварима. Сви се боре за волан.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, "Курир"

Дивљи (и) ван седла

Миодраг Зец Имамо услуге, а немамо индустрију. Не можеш у граду имати по 17 кафића, банака и партија, а ниједну фабрику. Већина људи не плаћа порез, најбогатији су највећи дужници. Сива и црна економија имају огромно учешће, а ствара се клима да ће дугови бити опроштени. Грађани имају имовину која је велика и за европске прилике - куће, станове, викендице - али не и плате и пензије, макар грејање да плате.

Миодраг Зец, професор економије, "Курир"

Велика (пореска) мајка Русија

Дмитриј Рогозин На Западу не знају много о особеностима нашег пореског система. Када буду сазнали, треба очекивати масовне миграције богатих Европљана у Русију.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, на "Твитеру" о додели руског држављанства глумцу Жерару Депардјеу, Б92

Естрада је срозала мене

Саша Поповић Естрада се у последњих 15 година толико финансијски срозала да више од половине певача једва преживљава. [...] Не бих рекао да сам упропастио музику у Србији (смех). [...] Сада се створио један нови музички правац који се омладини свиђа, али можда се овим старијима не допада.

Саша Поповић, директор "Гранд продукције", "Блиц"

Стварање нових слободних територија и упловљавање у (не)мирну луку

Александар Вучић Када кажем да су завршене [истраге], мислим на "Делреал", "Нуба инвест", "Азотару". Мислим да смо ушли или улазимо полако и сигурно у "Луку Београд" и чини ми се да је [истрага у вези] Ветеринарског завода при крају.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Танјуг"

Помоћник министра за "no name" област

Саша Мирковић После недеље почињем да радим и још се нисмо договорили у којој области ћу бити помоћник министра. У министарству треба доста тога да се промени, од организације до самих постављења. Док су други славили, ја сам био на терену.

Саша Мирковић, естрадни менаџер, нови помоћник министра саобраћаја Милутина Мркоњића, "Блиц"