Једна земља, више господара (без власти)

Томислав Николић Очекујем да најпре ЕУ, потом и Албанци, почну да разговарају са нама да решимо проблем, али тако да Србија неће моћи да влада Приштином, али зато ни Приштина неће моћи да влада многим градовима на Косову и Метохији - тамо где су Срби у већини као становништво.

Томислав Николић, председник Србије, интервју словачкој ТВ, РТС

Оскар (не)популарности и апсурдности

Драган Ђилас Тужбом сам хтео да покажем апсурдност тврдње да ја као појединац имам 1,2 милијарде евра, како је та новина објавила на насловној страни - и пројектовала причу да сам криминалац и угрозила безбедност моје породице. Наравно, захтев је апсурдан [...] и њиме сам само хтео да скренем пажњу да већ 60 дана не силазим са насловне стране "Курира".

Драган Ђилас, председник ДС-а, о одштетном захтеву од 1,2 милијарде евра према "Куриру", "Сведок" на РТС-у

Памет Србије која није добро распоређена

Драган Ђилас У свим странкама заједно налази 5 до 10 посто популације. Немогуће је да је у странкама све оно најбоље, а да 90 одсто популације нема квалитет. Многе незаслужено "частимо" када их зовемо елитом. Идеја је - политичаре на политичке, а стручњаке на стручне функције.

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, "Сведок" на РТС-у

Отписани чланови (добро нам отишли и не вратили се)

Драган Ђилас Људи се учлањују у странке да би стекли привилегије, посао и слично. [...] Сигурно је да су се неки због тога учланили у ДС и сигурно ће сада отићи. Ја им желим срећан пут, није требало ни да долазе.

Драган Ђилас, председник ДС-а, "Сведок" на РТС-у

Повратак отписаних чланова

Драган Ђилас Отворићемо дијалог са онима који су из странке отишли - јер њихово мишљење није саслушано, са интелектуалцима, са "белим лиситићима", и са свима осталима који имају нешто да кажу. Доста људи данас улази у ДС [...], иако знају да не можемо да им дамо привилегије и да смо медијски прогоњени.

Драган Ђилас, председник ДС-а, "Сведок" на РТС-у

Успешна фирма за све паре (вазда лидер на Балкану)

Драган Ђилас Пре више од 10 година направио сам фирму, која је тада била у том послу највећа у 10 земаља Балкана. [...] Бизнисом се не бавим 8 година, [...] а компанију чији сам мањински власник води озбиљан тим, који је развио да буде највећа у БиХ, Црној Гори, Албанији, Македонији...

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, "Сведок" РТС-а

Нико ништа не зна, крхко је знање

Хајнц Вилхелм За нас је то питање [чланства Косова у УН] веома важно, али у овом моменту не могу да кажем да ли ће бити и пресудно за додељивање датума [Србији]. [...] Важно је да Србија поред повлачења из паралелних институција престане да блокира Косово да постане члан низа европских и међународних институција.

Хајнц Вилхелм, амбасадор Немачке у Србији, на питање да ли ће у "фото-финишу" мартовске одлуке Европског савета о датуму "искочити" нови услови за Србију, "Вечерње новости"

Неприхватљиво је да постоје они који не мисле као ја

Улрике Луначек Надам се да ће бити прихваћен мој предлог резолуције са захтевом да пет чланица ЕУ које нису признале независност Косова то учине. [...] Неприхватљиво је да на пету годишњицу Косова и даље постоје они који поричу државност Косова.

Улрике Луначек, известилац Европског парламента за Косово, "Фонет"

Жао ми је што су моји, а не Дачићеви сународници

Хашим Тачи Велико је разочарање и срамота да политички лидери и грађани Прешевске долине не направе ни најмањи покушај да одбране споменик ОВПМБ. Ја сам их упутио шта да раде. Овом акцијом Србија демонстрира своју жељу за разменом територија [...], aли ми имамо своје планове и своју стратегију којом ћемо их победити.

Хашим Тачи, "премијер Косова", у интервјуу приштинском листу "Експрес", РТС

Противници у странци, пријатељи у животу

Драган Ђилас Борис Тадић и ја смо и даље пријатељи. Ја сам понудио странци нов начин вођења, нов програм, исту политику. Добио сам подршку [...]. Не расправљамо у странци о изјавама почасног председника Бориса Тадића. [...] Мислим да је погрешио [...] што тих неколико људи, које сада помиње, није одавно сместио тамо где заслужују.

Драган Ђилас, председник ДС-а, о Тадићевој изјави да су му неки "пуцали у леђа", "Сведок" на РТС-у

Странка није ’тица

Ненад Љ. Стефановић Чини се да сада у Демократској странци испод површине има неколико различитих крила. Обично се каже да је за птице добро када имају више крила, али странке са више крила не могу добро да функционишу. [...] По некима, председник странке Драган Ђилас држи у рукама дизгине паучине.

Ненад Љ. Стефановић, новинар и уредник на РТС-у, "Сведок" РТС-а

СМС возача југа

Ненад Љ. Стефановић Борис Тадић је поменуо да је, пошто је први пут био изабран за председника Србије, добио СМС од активисте ДС-а из Косјерића који је гласио - сада си победио, ја сам са "југом" ушао у странку и не бих желео целог живота да возим "југа".

Ненад Љ. Стефановић, новинар и уредник на РТС-у, "Сведок" РТС-а

Зналац

Александар Тијанић У удружењу необразованих [без факултета] поред мене су Тирнанић, Кривокапић, Панчић... Леп списак жртава образованих. [...] Све што сам урадио било је случајно.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, интервју НУНС-у на "Твитеру", РТС

Жута и бела оса

Александар Тијанић Данашња Србија је Томина флаша, Вучићева ракија.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, интервју НУНС-у на "Твитеру", РТС

Правило са изузецима (и роком трајања)

Драган Ђилас [Горан] Богдановић и Шутановац су остали посланици, јер су сада теме КиМ и безбедности страшно важне. Драган Шутановац је био министар војни и бави се тим стварима. Када дође до напретка у причи око КиМ и дође се до конкретних решења, неће имати потребе да више седе у парламенту.

Драган Ђилас, председник ДС-а, о одлуци ГО да сви бивши министри из ДС-а морају да врате посланички мандат, "Сведок" на РТС-у

Правило без изузетака (упркос поносу)

Драган Ђилас Вук Јеремић је председник Генералне скупштине УН и то је добра ствар за Србију. Поносан сам на то. [...] Али он је изабран за посланика на листи ДС и био је министар у прошлој влади. Имамо одлуку Главног одбора, а оне се подједнако односе и на мене, и на све чланове. То је принцип.

Драган Ђилас, председник ДС-а, о одлуци ГО да сви бивши министри из ДС-а морају да врате посланички мандат, "Сведок" на РТС-у

Када саберемо све оно што одузмемо

Александар Тијанић Дуг је једнак паду претплате са некадашњих 65 на садашњих 29 одсто. Кад то саберете, добијете тачан износ дуга - који не може да се надокнади штедњом ни економисањем. Tо мора српска влада да надокнади.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, о дугу од 20 милиона евра, интервју НУНС-у на "Твитеру", РТС

Можемо да убијемо, али не можемо све

Хилари Клинтон Можемо да убијемо лидере, али док не успоставимо снажне демократске институције бићемо суочени са овим нивоом нестабилности.

Хилари Клинтон, државни секретар САД, сведочећи пред Конгресом о нападу на конзулат САД у либијском Бенгазију, "Срна"

Паметан (и добар) човек у земљи идиота

Јово Капичић Па, ја узео Словенце за уши, Македонце за носеве, па Босанце... Све сам ја то скупио и послао на Голи оток. Тако је то приказано у једној земљи идиота.

Јово Капичић, бивши шеф УДБЕ и организатор логора на Голом отоку, "Анадолијa"

Обећавам оно што смо могли, а нисмо урадили

Божидар Ђелић Интензивно комуницирамо са члановима, посебно са онима који у мају нису изашли на изборе. [...] Желимо да докажемо да препознајемо грешке из прошлости, зато правимо кадровске промене. [...] Носили смо барјак демократије и пута ка ЕУ у много тежим условима. Нећемо дозволити гашење светла, [...] никакве претње, урлања...

Божидар Ђелић, функционер и посланик ДС-а, "Кажипрст" на ТВ Б92

Да се воле и помажу као да су туђи

Јово Капичић Косово јесте једна јединица за себе. Али, то јесте био и део српске државе од давних времена. [...] Опет и та покрајина има право да се одвоји, ако неће да живи с неким. Јер нису то људи исте крви, нису исте вере, традиције. [...] Па, ако не буду заједно, да буду одлични суседи - бољи него да су у једној држави и да се помажу.

Јово Капичић, бивши шеф УДБЕ и организатор логора на Голом отоку, "Анадолија"

Да им је било боље, не би ваљало

Јово Капичић Све те приче су истина као да што је истина да је Дража Михаиловић национални херој. [...] Голи оток је приказиван као средњевековно мучилиште [...]. Њих су лечили [...] лекари који су лечили Политбиро Југославије и Тита. Имали су више хране и услова него болесници у тадашњим болницама. Нисмо хтели да их уништимо, већ само да их склонимо.

Јово Капичић, бивши шеф УДБЕ и организатор логора на Голом отоку, "Анадолија"

Породични посао за који су потребни певачки хромозоми

Маја Николић Моја стрина, једна од најпознатијих изворних певачица у Нишу, Гордана Николић, такође је радила у "Железницама Србије". Мој рођак, Мирко Стојиљковић је култни човек у "Железницама Србије" [...]. Према томе, ја имам ту неку генетску подлогу да могу да се бавим тиме.

Маја Николић, певачица, показујући своја овлашћења у "једној руској фирми" у емисији "Амиџи шоу", портал "Pulsonline"