Зрео за (министарску) пензију

Иван Мркић Уморио сам се од министровања и пре него што сам почео с радом.

Иван Мркић, министар спољних послова Србије, према "НИН"-у

Текстилна жетва

Сулејман Угљанин Бог нам је дао плодну земљу - у пролеће посејеш дугме, у јесен убереш капут.

Сулејман Угљанин, министар без портфеља, РТС

Welcome to Hotel Brussels

Марк Руте Европским земљама треба да буде омогућено да напусте европске институције, па и ЕУ, еврозону и шенгенску зону. ЕУ не треба да буде као хотел у песми групе Eagles, из којег можеш да се одјавиш, али не можеш да га напустиш.

Марк Руте, премијер Холандије, у писму парламенту, РТС

Абракадабра решење

Ђорђе Вукадиновић Идеја да се укине аутономија Војводине није реална. [...] Иницијатива да Нови Сад буде главни град Србије је покушај да се проблем Војводине реши политичким хокус-покус [...]. Моје је мишљење да је Србија сувише мала за такву аутономију као што је Војводина, то је стратешки проблем.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник Нове српске политичке мисли (НСПМ), "Да можда не" РТС-а

Рођаци и телохранитељи неког другог човека

Драган Марковић Палма Људи који су заложили имовину као јемство да би се Радосав Саватијевић Кене бранио са слободе су његови пријатељи и дугогодишњи јагодински привредници, и није реч о мојим рођацима или телохранитељима. Ја немам и никада нисам ни имао телохранитеље.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, о Саватијевићу који је осумњичен за злоупотребе у Рударском басену "Колубара", "Танјуг"

Откриће Србије (плачи Америко што немаш Млађана)

Драган Марковић Палма Србија је победила Америку са економским инвестиционим програмом који је направио министар Динкић. Србија ће за две до три године, када страни инвеститори сазнају за економско инвестициони програм Динкића, бити држава у окружењу која је направила највећи број фабрика.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине и председник ЈС, о Динкићевој најави "да ће свако ко у Србији инвестира 10 милиона евра и запосли 200 радника бити ослобођен пореза на профит 10 година", "Танјуг"