Без хиљаду нећу да крећем у хапшења

Зоран Живковић Лепо је што је потпредседник владе Вучић почео борбу против криминала. Ухапсио је шесторо људи. Ја сам ухапсио 2.500 људи.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије и председник Нове странке, о хапшењима у току акције "Сабља", "Ћирилица" ТВ "Happy"

За сада без доброг одговора

Александар Вучић "Шта би било кад би било" нисам у стању да коментаришем. Већ сам признао данас на конференцији да сам био затечен, а мени је тих неколико сати од конференције до овог интервјуа било мало да пронађем бољи одговор на то.

Александар Вучић, вицепремијер Србије и координатор служби безбедности, на питање да ли би са садашњим сазнањима пре 6 месеци правио овакву владу, РТС

Без милости (нисам ја Мајка Тереза)

Ивица Дачић Говорили су и раније да ћу штитити овог, оног бизнисмена, криминалца и где су сада они – сви су у затвору. [...] А то што их познајем, није им заштита већ хендикеп, јер ћу према њима бити још немилосрднији зато што су изиграли моје поверење.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова и премијер Србије, РТС

Информационо раскршће

Борислав Стефановић Тешко може један део владе да води борбу против криминала и корупције, а други да говори - "јесте, састајали смо се са [Родољубом] Радуловићем, па шта, а питајте ДС зашто они сада то кажу". [...] ДС није тужилаштво и није БИА [...]. Нисмо ми обавештајно чвориште. Ми смо политичка партија.

Борислав Стефановић, шеф посланичке групе ДС-а, "Бета"

Посао за два (мала) Бога

Ивица Дачић Премијер велике државе је рекао да се од његове владе очекује више него од Бога. Тако је и са нама - да идемо ка ЕУ а да заштитимо националне интересе, да добијемо датум за почетак преговора, водећи дијалог са нашим највећим противником, Тачијем, да зауставимо вртоглави економски пад и сервисирамо обавезе [дугове].

Ивица Дачић, премијер Србије, РТС

Много је оних који нису невини, али један је кривац

Зоран Остојић Нико ту није невин. Нормално, највише је крив премијер [Дачић]. Списак његових гафова је дугачак, али ово није гаф, ово је криминал.

Зоран Остојић, функционер ЛДП-а, на Јутарњем програму ТВ "Пинк" о контактима премијера са Родољубом Радуловићем из Шарићевог клана, "Танјуг"

Идеолошка чистка и освежавање редова до (не)препознатљивости

Горан Јешић Претпостављам да је онај ко је довео Александру Јерков [у ДС], пре тога комуницирао с Ненадом Чанком. [...] Јерков је политички препознатљива и добродошла [...]. Странка мора, макар и на силу, да се реши оних који идеолошки нису ДС, пре свих [...] Вука Јеремића, али и десетине сличних.

Горан Јешић, члан ГО ДС-а и покрајински секретар за пољопривреду, "Данас"

Драж (не)пријатељске ватре

Синиша Михајловић Ја сам, наиме, увек обожавао да играм против Хрватске. Не само због искуства, која су одлична, већ и због чињенице што сам увек уживао када изађем на терен, а цео стадион ти звижди, вређа те... По мени, нема лепших утакмица од таквих. А када у њима још победите, ужитак је непоновљив.

Синиша Михајловић, селектор фудбалске репрезентације Србије, за хрватске "Спортске новости", "Блиц"

Захвалност до судњег дна

Синиша Михајловић [Аркан и ја] били смо пријатељи, али спортски пријатељи. Он је био вођа навијача Црвене звезде [...]. И не осећам се кривим што је Деју Савићевића и мене волео више од осталих. Не желим га се одрећи јер бих био лицемер. [...] Убијало се с обе стране, зашто се лажемо, па нико није ни чист нити недужан! Аркан је спасио живот мојој тетки, [...] која је заробљена од српске стране.

Синиша Михајловић, селектор фудбалске репрезентације Србије, за хрватске "Спортске новости", "Блиц"

Little big man

Александар Вучић Ја сам мали човек по значају и функцији да се сретнем са Ангелом Меркел. У Берлин идемо у најјачем саставу, а по повратку из Берлина знаћемо више о датуму [преговора за чланство у ЕУ] који је по нас веома важан.

Александар Вучић, министар одбране и вицепремијер Србије, о састанцима са министрима одбране и спољних послова Немачке, "Танјуг"

Загонетка са прекрштеним речима

Александар Вучић Ова влада је за шест месеци урадила више него [прошла влада] у претходне 4 године [...]. Наставићемо рад на циљевима, па ако успе - успе, што није увек извесно.

Александар Вучић, вицепремијер Србије и председник СНС, после седнице Председништва СНС о влади, изборима и случају Шарић, Б92

Независни судија у (политички) зависном судству

Ната Месаровић Изабрана сам на основу јавног конкурса и нисам припадала ни једној странци. То сви знају. [...] Мене ни ДС није пустила да уживам свој мандат председника Врховног суда, с обзиром на чињеницу да је реформа правосуђа, коју су Високи савет судства и Врховни касациони суд требало да спроводе, договарана на [...] политичком нивоу.

Ната Месаровић, председник Врховног касационог суда, "Кажипрст" на ТВ Б92