Ли, ле, ла

Александар Тијанић Којом емисијом јавни сервис може да се "супростави" емисији у којој водитељица скида доњи веш пред премијером? [...] Епизода домаће серије кошта 80-100 хиљада евра [...]. Комерцијалне телевизије купују било коју серију највише за 5 хиљада евра по епизоди. Однос је ли-ла.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, "Да можда не" РТС

Ђубре које пљушти (као) из кабла

Зоран Пановић "Ђубре" на нашим телевизијама не долази толики из сфере забаве и шоу-бизниса, већ из сфере политике. Кретенизација друштва извршена је много раније тако да сада имамо синтезу домаћег "ђубрета" са оним што долази са Запада [...]. У те лиценцне програме са Запада уносимо дозу наше ауторске простоте. Море "ђубрета" стиже и кроз "кабал" [кабловска ТВ].

Зоран Пановић, главни уредник листа "Данас", "Да можда не" РТС-а

Живот у шест епизода од по три секунде

Александар Тијанић Погледајте популарност неких серија, то је читав живот у три секунде: када он колута очима - значи да је заљубљен, слепац је прогледао, онај ко је био мртав у трећој враћа се жив у шестој епизоди, оном без руке израсте рука. И Срби то гледају манијакално.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, "Да можда не" РТС

Полетарци са позлаћеним крилима

Амфилохије Изненађен сам што се сада у Србији води поступак против Мирослава Мишковића када треба решавати много судбоноснија питања. Али, то није моје, него оних који су за то задужени [...]. Полетарци смо ми пред Европљанима. Европа по корупцији није много златнија од нас.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, за подгоричку ТВ "Вијести", "Бета"

Институционална легализација

Томислав Николић Aко кажу да имамо суд у Косовској Митровици и неке полицијске снаге на северу КиМ, одједном овим нашим предлогом - који мора да се реши кроз Устав Косова [...] и кроз Устав Србије - српске институције постају косовске институције и њима управљају Срби. [...] Циљ је да добијемо датум за почетак преговора са ЕУ, а да због тога не морамо да се понизимо, ни да понизимо грађане, ни да одустанемо од суверенитета.

Томислав Николић, председник Србије, за ТВ "Прва", "Танјуг"

Ујед раздражених паса

Александар Тијанић Не постоји забележен случај [у свету] да је водитељка урадила то што је урадила пред премијером. Постоји нешто што бих назвао раздраживањем јавног мнења, [...] што уноси зрно беснила у јавно мнење, које онда тражи све веће и веће сензације. Ми ћемо вероватно доживети да у неком ријалити програму видимо убијеног човека. Већ смо видели секс.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, "Да можда не" РТС

Овога пута је прошао без огреботина и уједа

Александар Тијанић Питање финансирања не може да се реши без помоћи државе и онда се дешава да ме питате за Динкића, и да ја први пут нећу да га "изуједам" - као што бих урадио у свакој нормалној прилици, јер одговарам за 4.000 људи.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, о изјави министра финансија да "са 100 милиона евра свако може да води РТС", "Да можда не" РТС