Веран је видео (и похвалио) Вучића

Веран Матић Мислим да је Вучић одговорио на прави начин на моју иницијативу, не само вербално већ и оперативно, са решеношћу да се неки резултати и реализују. Мислим да он има и више мотива да до позитивних резултата дође (колико год то цинично звучало).

Веран Матић, као председник Комисије за истрагу убиства новинара, "Данас"

Лекција из полицијско-политичког живота

Ивица Дачић Из свега овога извлачим велике поуке - да морам да водим рачуна с ким се састајем, да морам да имам добре службе које ће да процењују с ким могу да се састајем и оне који ће да ме штите.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова и премијер Србије, после афере "Шарић", "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1

Геј-поклонство и европарадерство

Амфилохије Црна Гора се кроз векове трудила да на семену које је посејао Свети Сава буде носилац двоједне врлине јунаштва и чојства - до наших времена. Нажалост, у ово наше време постоји опасност да се јунаштво претвори у еуропоклонство, а да се чојство претвори и преобрази у геј-парадерство.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, после помена Марку Миљанову у цркви Светог Стефана у Медуну код Подгорице, "Танјуг"

Спасавање Томине душе

Војислав Коштуница Никада ниједан Србин није добровољно предао Косово. Косово су и до сада на силу отимали, а Србија не треба да буде саучесник таквог ужасног насиља над њом самом. Хиљаду пута би било часније поднети оставку него бити саучесник [...]. ДСС је овим ставом рекао истину и спасао душу.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, у обраћању председнику Србије Николићу око укидања институција на северу КиМ, РТС

Пруга је била једина веза између Србије и Црне Горе

Роберт Гелбард У једном тренутку открили смо да Милошевић шаље војску железницом из Србије у Црну Гору да покуша да свргне владу у Подгорици. Погледали смо мапу и схватили да једним малим делом пруга пролази кроз БиХ. Назвао сам генерала Веслија Кларка у Бриселу и [...] послали су трупе у тај део босанске територије и блокирали пругу.

Роберт Гелбард, бивши амерички специјални изасланик за Балкан, РТС

Први пут са службама на јутрење

Ивица Дачић Информације [...] о могућности саботаже [владиног] авиона нису биле поткрепљење конкретним подацима [...]. Степен безбедности није подигнут, јер је ионако висок. [...] Ово је први пут за пет година, колико сам ја министар полиције, да су БИА и МУП нешто координирано урадили, [...] и то је велики напредак.

Ивица Дачић, премијер Србије, после повратка из Даблина, Б92