Кара-Андрија (Величанствени)

Андрија Милошевић Када ме питају кога бих волео да глумим у "Сулејману", ја одговорим: "Карађорђа"! Нису ту битни историјски детаљи, мислим да би Карађорђе унео свежу крв, размрдао љубавне односе у серији!

Андрија Милошевић, глумац, о турском султану Сулејману Величанственом (1494-1566) и српском вожду Карађорђу (1762-1817), "Вече код Ивана Ивановића" на ТВ "Прва"

Најгори студенти торпедују и "крече" Србију

Јово Бакић Ми смо темељно пропали као друштво. Увек се питам – где су она паметна деца која су завршила факултет? Нема их, јер је на делу принцип негативне селекције. Један од 30 посто мојих најгорих студената члан је Извршног одбора ДС-а. Говорим о нашем апсолутном потонућу.

Јово Бакић, социолог, "У центру" на ТВ "Студио Б", "Између два петка" Радио Београда 1

Пајсер бригаде и мачке из високог друштва

Зоран Пановић Погледајте културне навике наше полтичке елите - фасцинације криминалцима и естрадним звездама. Не познајем ниједног млађег политичара који се дружи са књижевницима и глумцима. Трагично је то што се дешава Дачићем који је био одличан студент, а на годишњици Борислава Пекића није било никог из ДС-а.

Зоран Пановић, главни уредник листа "Данас", "У центру" на ТВ "Студио Б", "Између два петка" Радио Београда 1

Победићемо оне које смо изабрали (без вођства не ваља)

Немања Шаровић Николићев и Вучићев режим гори је од ДОС-а, али ће га Србија вођена српским радикалима победити.

Немања Шаровић, заменик председника СРС-а, "Бета"

Нико не мења тим који губи (територије)

Драгољуб Мићуновић Премијер, потпредседник Владе и председник државе направили су значајан корак ка решењу косовског питања. Чини се да одатле нема повратка и та ће сарадња ићи све док се не донесе коначна одлука. Они су због тога заштићени, и могу да разумем да и Брисел и Вашингтон кажу да не желе да мењају тим који треба да заврши овај задатак.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, "Блиц"

Личи на датум, условљен као датум, иде као датум - а није датум!

Огњен Прибићевић Можда буде датум, можда буде нешто што личи на датум а није, може да буде условљен датум, а можда га и не буде. И потпредседник Владе Србије Александар Вучић каже да не зна.

Огњен Прибићевић, политички аналитичар и бивши дипломата, "Бета"

(Једни друге) раде боље него икад

Александар Вучић Код нас је [...] постојала конкуренција између [безбедносних] служби, чак и скривање података једних од других. Нећете веровати да су једни друге "радили", како се то неправилно језички каже. Свако је свакоме тражио грешку. Данас наше службе сарађују ближе и боље него икад.

Александар Вучић, вицепремијер Србије и координатор служби безбедности, о могућности стварања јединствене безбедносне агенције, "Између два петка", РБ1