Трактор који није пројектован за Делта гориво

Ђорђе Вукадиновић Драган Марковић Палма је рекао да се патриотизам не сипа у трактор. Мислим да се ни Мишковић не сипа у трактор, нити маже на хлеб.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ-а, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Новија и лепша Богородична црква

Љуба Поповић Мора да се познаје и психологија Американаца. Немају они појма ни ко су Срби, ни ко су Албанци, нити с нама имају исти однос према прошлости, култури и археологији. Ми причамо о нашим манастирима и фрескама, али за њих је то обично камење. Усред Њујорка су од бетона направили копију Богородичине цркве из Париза: за њих је то исто.

Љуба Поповић, сликар и српски академик, "Вечерње новости"

Служе се српским

Љуба Поповић Кнез Павле је више језика говорио. Учинио је пуно за сликарство. Неки политичари данас не знају ни српски. Где им је дикција? Спава ми се кад их чујем.

Љуба Поповић, сликар и српски академик, "Вечерње новости"

Хитлеру и Стаљине – вратите се, све вам је опроштено

Љуба Поповић Кроз историју, неко је увек покушавао да командује Европом: Бонапарта, Хитлер, Стаљин. Сви су пропали. Дошла је, онда, нова генерација која је схватила да би, новцем, могла да држи све на узици. Велики филозоф Емил Сиоран је пред смрт у интервјуу рекао: Хитлер и Стаљин су мала деца у односу на то шта нас чека.

Љуба Поповић, сликар и српски академик, "Вечерње новости"

Глумци су стигли (али нам нису потребни)

Небојша Ромчевић Склони смо да кажемо да нам ништа не треба осим - у се’, на се’ и пода се’. [...] Просечан грађанин је киван на глумце. Један мој комшија је говорио, то сам више пута цитирао - "да убију вас писце и уметнике, нико не би приметио". Друштво би приметило кроз 20 година.

Небојша Ромчевић, драмски писац, "Седмица" Радио Београда 1

Бићу познат (јер сам са Ђиласом виђен у свим новинама)

Драган Ђилас До пре два-три месеца нико није знао за Душана Петровића. Сада знају, јер је присутан у медијима. Нисам ја искључио [ни њега] ни Вука Јеремића – већ органи странке.

Драган Ђилас, председник ДС-а, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Сви смо ми (деведесет одсто) Чедомир

Чедомир Јовановић У Србији су несрећни и Кустурица, и Биљана Србљановић, и Двери, и организатори Прајда, и ја, и ви. Погледајте последњу изјаву Кустурице - подудара се са мојим мишљењем 90 одсто. Иза тих речи слободно можете да склоните његово име и ставите моје - нико не би приметио.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Утисак недеље" на ТВ Б92