ЈАТ-ове птице умиру певајући

Александар Вучић Пошто неки данас тврде да је због споразума са "Итихадом" уништен ЈАТ, ја ћу да им кажем – данас нам је "умро" 35 година стар авион на аеродрому у Паризу.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, емисија "Србија, чекајући будућност" РТС-а

Бренд за хапшење и орден

Александар Вучић Тумачењем закона, могли бисте целу прошлу владу да ставите иза решетака због "Фијата", али ја сада мислим да су они урадили добру ствар за Србију. Није ме срамота да признам грешку. Иако је држава уложила много, добили смо извозни бренд и поправили слику Србије.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, емисија "Србија, чекајући будућност" РТС-а

Хотелска пратња (често те виђам са шеиком)

Александар Вучић Шеика Мухамеда [УАЕ] сам упознао случајно у ресторану, на ручку на који сам позван. Он је био изненађен да му тада нисам тражио ништа. Разговарали смо о историји, географији, филозофији. Он је веома образован и озбиљан човек. Тада ми је указао посебну част – лично ме је отпратио до хотелске собе. То је било удаљено један километар, кроз хотел вредности 4,5 милијарди долара који је био сав у злату.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, емисија "Србија, чекајући будућност" РТС-а

Слово (очинске) љубве

Томислав Николић Ко је први рекао – "кога нема без њега се може" – није знао за вас и мене. Ја не бих могао без вас као што отац не може без деце. У мојим сте мислима, моја брига и зебња, радост и љубав, без вас бих био усамљен као бор на камену.

Томислав Николић, председник Србије и оснивач СНС-а, на прослави петогодишњице странке у београдској "Арени", "Блиц"

За брк часни и слободу златну

За брк часни и слободу златну Оно што се догодило у Подгорици је обешчашћење брка Црногораца и читаве Црне Горе. Полиција која је добила задатак да брани од насиља оне који уносе немире и сукобе нашла се у обешчашћеном положају.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, о првој геј паради у Подгорици чији лого су представљали стилизовани бркови, "Танјуг"