Пуцање (из) артерије и вене

Ивица Дачић Данас се Србија не брани више пушком, морамо да је бранимо победом на изборима. Гласајте да можемо и даље имати ту артерију, то јест вену сарадње са Београдом, да људи могу да раде, примају плату, пензионери пензије, да ви одлучујете како ћете даље живети. Србија је и даље на Косову и неће отићи.

Ивица Дачић, премијер Србије, на митингу листе "Српска" у (северној) Косовској Митровици уочи поновљених локалних избора, РТС

Написмени доказ претпоставке невиности

Мирослав Мишковић Судија, је л' можете да ми дате написмено да сам невин. Треба ми.

Мирослав Мишковић, пословни човек, на суђењу у Специјалном суду, Б92

Почашћен као изабран

Драган Ђилас Борис Тадић треба да разуме да није почасни председник Србије, већ Демократске странке. На то место изабран је на мој предлог, због заслуга које има за земљу и странку.

Драган Ђилас, председник ДС-а, о јавним наступима Бориса Тадића, РТС

Свевидеће (Томино) око

Радослав Павловић Кад сам последњи пут био у овој лепој просторији, нешто је недостајало и било је празно. Онда смо градоначелник и ја констатовали да недостаје слика првог човека Србије, па сам данас донео слику председника Републике. И градоначелник је уз помоћ својих сарадника и мердевина ставио председника тамо где му је место, да нам се смеши и да нас надзире.

Радослав Павловић, саветник за културу председника Србије, у кабинету градоначелника Зрењанина, "Курир"

Да ли верујеш мени (или мислиш ДС главом)

Чедомир Јовановић На коју страну би данас прешла Демократска странка да нема ЛДП-а? Они су у мени и нама тражили оно што су 2008. нашли у Дачићу и СПС-у, а 2004. у Коштуници. То је проблем наших међусобних односа.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, после неуспешних преговора са ДС-ом, "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1