Уби га љубав према лову

Душан Ковачевић Одрастао сам окружен животињама. То је један паралелан, драгоцен свет. И дан-данас смо у породици везани за псе, мачке и голубове. Франц Фердинанд није био човек; један мој лик је рекао: „Aко ни због чега другог, требало га је убити због помора недужних животиња“. Тај психијатријски болесник је за живота убио око 500 хиљада животиња, то је пописано.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, „Агапе“ на ТВ „Студио Б“

Ципеле број 47 (одсто)

Милорад Додик А ако ме питате о одласку, мој је одговор Изетбеговићу да носим ципеле број 47, али да могу повући више од 49 одсто БиХ.

Милорад Додик, председник Републике Српске, одговарајући бошњачком члану Председништва Бакиру Изетбеговићу, у интервјуу загребачком "Вечерњем листу", у издању за БиХ, "Танјуг"

Територијална одбрана од Кацина

Милорад Додик Ви сте оног ислуженог Јелка Кацина прихватили, уместо да сте га избацили као што смо то урадили ми. Рекли смо Европском парламенту да пошаљу неког другог. Он је употребљавао јединице Територијалне одбране да убијају војнике ЈНА, Србе пре свега. Док такви мешетаре у име међународне заједнице, овде се неће смирити ситуација.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о нередима у Федерацији БиХ, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Расписујем (изборе) дакле мислим (како да останем на власти)

Александар Вучић Сада видите колико сам био у праву када сам доносио одлуку за расписивање избора, зато што би на силу покушавали да спроводе такав сценарио овде.

Александар Вучић, председник СНС, о нередима у Федерацији БиХ, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Лако је другијема (и Дачићу)

Ивица Дачић Вучићу није лако, тек треба да види да је много лакше доћи на власт него је сачувати. Томиславу Николићу је лако, јер има Вучића и мене.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у оставци, „Блиц“

Свој на државном

Душан Бајатовић О реорганизацији „Србијагаса“ одлучиће будућа Влада Србије. Ако не будем у тој влади, бићу у „Србијагасу“.

Душан Бајатовић, директор „Србијагаса“ и потпредседник СПС, ТВ Б92

Из Александрових уста у Вучићеве уши

Александар Вучић Реално је да „Београд на води“ буде завршен до краја 2018. или почетком 2019. године. Све.

Александар Вучић, као председник СНС-а и први потпредседник Владе Србије, у предизборној кампањи, „Тешка реч“ на ТВ „Пинк“