Остатак (пара) када га заволи и друга половина

Душко Вујошевић Било је контаката са Вучићем и Дачићем да „Телеком“ буде спонзор, а једини плаћамо порез са каматом. Вучић је обећао да ће пронаћи 400.000 евра, а испунио је пола од тога. Пореметило га је то што је Партизанова публика скандирала против њега. Вучић није у Северној Кореји да га сви воле. [...] Није добро ако се паралелно руши Партизан, да би се оправдало улагање у Звезду.

Душко Вујошевић, тренер КК „Партизан“, „Блиц“

Опуштање у судници

Жарко Требјешанин Опуштен, помало еуфоричан, безбрижан. Питање је шта иза свега тога стоји. Можда је реч и о неком договору. Понашао се као да седи код судије за прекршаје због неког ситног недела. Има потребу за доскочицама и гестикулацијом, што у таквој ситуацији приличи човеку сигурном у оно што му следује.

Жарко Требјешанин, психолог, о првим наступима нарко боса Дарка Шарића пред Специјалним судом, „Блиц“

Бела закрпа

Игор Мировић Моји пријатељи су већ почели да примећују да сам задужен за „црне рупе“ у нашој земљи. Надам се да ћу ову каква је „Србијагас“ прескочити.

Игор Мировић, министар привреде у техничком мандату, о могућности да наследи Душана Бајатовића на челу „Србијагаса“, „Блиц“

Кривотворење монета (за поткусуривање) и привезака

Борислав Стефановић И у редовима НДС има превирања, јер неки нису схватили да ће бити привезак Вучићеве власти. Ми се бавимо само главним опонентом ДС-а, а то је СНС. Ово остали су фалсификати оригинала. Неко се прави да буде дублер у филму који режира Вучић. Двери су дублер ДСС-у, а НДС дублер ДС-у.

Борислав Стефановић, члан Председништва ДС, тврдећи да „неће Вучић да бира председника ДС“, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Америчка душа широка као руска степа

Весли Кларк Војном интервенцијом у Србији 1999. НАТО је донео мир и крај једног режима. [...] Пледирање на јаке руско-српске односе само је одјек идеја прошлости. Они који у Европи, на Балкану или у БиХ пате за Путином, нека иду к њему. Сибир је огроман и у њему има места.

Весли Кларк, пензионисани амерички генерал и војни командант НАТО-а за Европу (1997-2000), „Дневни аваз“

Идејна решења оружјем

Барак Обама Русија неће повући трупе са Крима под претњом употребе војне силе, али ће комбинација финансијских санкција и врата отворених за дипломатско решење временом учинити своје. Боримо се снагом својих идеја, а демократија ће увек тријумфовати над тиранијом.

Барак Обама, председник САД, говор у Центру за лепе уметности у Бриселу, Б92

Привиђање референдума, демократије и догађања народа

Барак Обама НАТО је интервенисао на Косову тек након четири године злостављања тамношњег становништва. Косово је напустило Србију на основу референдума, организованог у оквирима међународног права и у сарадњи са суседима Косова и УН. Америка није анектирала Ирак; [...] није напунила Мајдан, нисмо ми извели Тунишане на улице, него се народ побунио против насиља, неправде и тираније.

Барак Обама, председник САД, говор у Центру за лепе уметности у Бриселу, о присаједињењу Крима Русији, РТС

Глас дављеника у пустињи (наставак пораза другим средствима)

Борислав Стефановић Ово је наставак пораза ДС-а из 2012. и скоро сумрак петоооктобарске Србије и ДОС-а; али и покушај да се уништи опозиција и настави економско пропадање и контрола медија. [...] ДС ће у парламенту бити зрно песка у пустињи и глас разума. Остајемо најчвршћа опозиција, чак и са овако малим процентом.

Борислав Стефановић, члан Председништва ДС, о неуспеху странке (6 %) на ванредним парламентарним изборима, „Кажипрст“ на ТВ Б92