Изгладњивање пунијих дама

Александар Вучић Љут сам на оне који причају о смањењу плата уместо о томе колико смо зарадили. Као што је то Биби [Бењамин] Нетањаху у Израелу поредио: приватни сектор је онако једна згодна дама, а са друге стране је једна пунија дама - јавни сектор заједно са пензијама. Извините, али мораћемо мало да држимо дијету да би се изједначили са овом другом дамом.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о свеобухватним реформама јавног сектора, „Блиц“

Рика (претовареног) јелена

Александар Вучић Велики социјални бунт? Склонићу се и крај приче - нисам сам се родио у фотељи. Економија је као јелен - брза, као нешто живо што мора стално да трчи, а све што смо наметнули у јавном сектору и кроз пензије је као слон на леђима јелена.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о свеобухватним реформама јавног сектора, „Танјуг“

Бацач пламена

Драган Марковић Палма Ја могу бакљу да упалим кад год хоћете, али гас је скуп. Дођите у понедељак, прави се импровизована бакља као у камину. Биће висока два метра.

Драган Марковић Палма, председник ЈС и председник Скупштине Јагодине, о гашењу (предизборне) „индустријске олимпијске бакље“ у Јагодини, Б92

Руска бројаница

Дмитриј Медведев Потпуна срамота. Три милијарде долара је дуг Украјине по основу недавног зајма, задуженост за гас је 2,2 милијарде долара и оно што ми видимо као неостварен профит Русије износи 11,4 милијарде долара, што је укупно 16,6 милијарди долара. Ми смо могли да пређемо на авансни облик плаћања и раније, али то нисмо учинили имајући у виду сложену економску ситуацију у Украјини.

Дмитриј Медведев, премијер Руске федерације, о украјинској кризи, „Танјуг“

Рецепт из руске кухиње

Владимир Путин Русија не може више да подупире посрнулу економију Украјине, та одговорност треба да падне на САД и ЕУ. Ситуација је, благо речено, необична. Познато је да европски партнери, који су признали легитимитет владе у Кијеву, још нису дали подршку Украјини - ни један долар, ни један евро.

Владимир Путин, председник Руске федерације, поводом украјинске кризе, РТС

Криза таоца

Душко Вујошевић Ако се укину паре, укида се и спорт. Ко је ту одговоран? Не ја, који сам то напоменуо, него онај који је то укинуо. Клуб постаје талац мојих речи. [...] Немам жељу да се бавим политиком, а политика се у великој мери бави нама. Власт је власт, а залетати се на њу није паметно.

Душко Вујошевић, тренер КК „Партизан“ и председник ЈСД „Партизан“, на изјаву Александра Вучића, Б92