Шарај мало (са мењањем тока река)

Станислава Пак Станковић Као Херакле који је променио ток реке и очистио Аугијеве штале, једино [Александар] Вучић има снагу, енергију и храброст да обави тај тежак задатак.

Станислава Пак Станковић, саветник председника Србије, о најављеним реформама, према „Информеру“

Странка може да пропадне, али не и Чеда

Чедомир Јовановић Сносим сву одговорност за неуспех на парламентарним изборима 16. марта, али нисам човек који подноси оставке. И даље желим да радим посао којем сам посветио свој живот.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП, „Вечерње новости“

Живот у осам тачака

Мирјана Бобић-Мојсиловић Што каже мој ортак Тони Парсонс, стварност фактографије живота је иста за све људе - рођење, школа, факултет, брак, дете, „шљака“, пензија, смрт. Ко хоће да прихвати тих осам тачака, он је у проблему. Ако радиш на сваком дану, заборавиш на тих осам тачака и како време пролази брзо.

Мирјана Бобић-Мојсиловић, новинар и списатељ, „Између два петка“ Радио Београда 1

Рецепти за срећан живот (у Србији)

Мирјана Бобић-Мојсиловић Мале ствари су једино што вреди у животу - када видиш зелениш на пијаци, када кажеш комшијама „добар дан“, да си у добрим односима са родитељима, браћом, сестрама и децом, да ниси никоме опсовао матер - чак и кад си имао разлога већ да си се уздржао, да си сваког дана нешто створио. Немаш времена да се бавиш другим људима, да завидиш, да се мериш...

Мирјана Бобић-Мојсиловић, новинар и списатељ, „Између два петка“ Радио Београда 1

Стојте, галије царске!

Мирјана Бобић-Мојсиловић Иако нас многи убеђују да је ово грозна земља, рећи ћу да је Србија последње острво слободе - уз све проблеме које имамо. Надам се да ћемо је сачувати, и да нас „галије царске“ неће прегазити, јер има нас који ће рећи - стојте. Има генијалне деце, која не желе да буду старлете и криминалци, иако им медији то поручују.

Мирјана Бобић-Мојсиловић, новинар и списатељ, „Између два петка“ Радио Београда 1