Спорно слово "у" (беседа противу уљеза)

Мухамед Јусуфспахић Ово је Србија и ту је Ријасет ИЗС без онога „у“, јер овде нисмо уљези. Наша је намера да сви муслимани у Србији треба да имају своју управу и, уз дужно поштовање, без мешања оних који нам долазе из Анкаре или Сарајева. Нема разлога да се не селамимо, али постоје људи који то неће јер су им сујете прече.

Мухамед Јусуфспахић, заменик реис ул улеме Исламске заједнице Србије (ИЗС), о Исламској заједници у БиХ и Исламској заједници у Србији, „Танјуг“

(Српски) језик без муке

Мухамед Јусуфспахић Јединство муслимана у Србији није ни турски ни сарајевски [пројекат], већ Ријасета ИЗС. Нас обједињује Алах, обједињује нас наш Створитељ. Уједињује нас земља у којој живимо - Србија и језик који се у њој говори. То је наш језик, то је мој језик и он се у Србији зове српски.

Мухамед Јусуфспахић, заменик реис ул улеме Исламске заједнице Србије (ИЗС) и муфтија србијански, „Танјуг“

Не скрећите са (НАТО) стазе

Андерс Фог Расмусен Покушавајући да одбране противзакониту анексију Крима, руски лидери су напали легитимитет НАТО операција у Либији и на Косову. Операција у Либији (2011) је изведена уз сагласност Савета безбедности УН. На Косову (1999) је циљ био да се спречи геноцид, што је у складу са Повељом УН. Поручујем Русији - одступите са ивице.

Андерс Фог Расмусен, генерални секретар НАТО, студентима универзитета у Талину о украјинској кризи, „Танјуг“

Поносан што се не бави парадним пословима

Ивица Дачић Хвала Богу да се више не бавим унутрашњим пословима. Али, ни прошле године проблем није био у томе да ли треба да се одржи, већ је било питање безбедности. Тако ће бити и сада.

Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова, о мајској „Паради поноса“ у Београду, „Танјуг“

Проширење или пропаст

Мирослав Лајчак Слажем се да би тиме земљама кандидатима била послата порука – „Наставника више нема, али ви, децо, учите“, али ЕУ не може себи да дозволи слање такве поруке. Проширење је званично процењено као једна од најуспешнијих, ако не и најуспешнија политика ЕУ.

Мирослав Лајчак, министар спољних послова Словачке, у Београду о спекулацијама да се укида функција европског комесара за проширење, „Бета“

Решење на добром путу

Мирослав Лајчак Београд се данас у Европи доживљава као решење, а не као извор проблема. [...] Србија је на добром путу. Позиција, имиџ и престиж Србије су од 2012. значајно побољшани у Европи захваљујући раду Владе. Драго ми је да су парламентарни избори потврдили да грађани то разумеју и да су дали Влади мандат да води земљу путем економских реформи и европских интеграција.

Мирослав Лајчак, министар спољних послова Словачке, током посете Београду, „Бета“

Несуђени кандидат за Кети (Ештон)

Ивица Дачић Прихватио бих ту дужност. А ко не би?

Ивица Дачић, министар иностраних послова, на питање да ли би наследио високу представницу ЕУ за спољну политику и безбедност, „Блиц“

Апсолутних сто одсто (Броз је давно умро)

Бранислав Чанак Нема проблема, нека иде, обележиће му [Вучићу] то и каријеру и овај мандат. И Тито је пуних 50 година имао 100 посто већину, па није то радио. Нити је икада играо на ту карту. Ја се не сећам да је он икада рекао: мене је народ бирао 100 посто, могу да радим шта хоћу. Нема апсолутне већине у демократији, у демократији апсолутна већина су грађани.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, о могућности да се Скупштини предложи неусаглашен Закону о раду, „Данас“