Извезли смо Шешеља, увозимо проблем

Расим Љајић Трибунал је направио проблем и сад тражи начин да га извезе Србији. Не само зато што човек [Шешељ] већ 11 и по година лежи у затвору без пресуде, што већ 2 године нема пресуде иако је поступак окончан, због тога што се на почетак суђења чекало готово пуне 4 године и ево сад се наставља са преседанима.

Расим Љајић, министар трговине и председник Савета за сарадњу са Хашким трибуналом, о евентуалном привременом пуштању на слободу Војислава Шешеља, Б92

Три у два

Војислав Шешељ Ја имам три циља. Први је да срушим Томислава Николића. Други – да срушим Александра Вучића. И трећи – да срушим Томислава Николића и Александра Вучића.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, према саговорнику који је „упућен у хашке процесе“, НИН

Биланс црвеног термидора

Вук Драшковић Људи нерасформираних комунистичких служби су свуда: у мафији, у власти, у судовима, у тужилаштву, у дипломатији. Њихови тајни досијеи, којима уцењују и тргују, режиране непрекидне афере и сплетке, заштићени су свим печатима и бравама. [...] Корифеји националног и државног слома свом термидору облаче нове хаљине, да прикрију несрећу и ране. У прекројеној државној химни, моле Бога за „српске земље“, али не кажу ни које ни где су. Изгубљено Косово преселили су у преамбулу Устава...

Вук Драшковић, председник СПО, у ауторском тексту за НИН који је пренео портал СПО-а

Ја сам се само сликао са Месијом

Вук Драшковић Од Месијиног изборног пораза [2000] па до данас, ниједан председник Србије, ниједан њен демократски премијер, ниједан парламент, ниједна национална научна установа, нису признали да је политика термидора била и антидржавна, и антинационална, и антицивилизацијска. Највише што се може чути је то да је стратегија пропала само због грешака у њеној примени. Од Газиместана [1989] до данас, непрелазне су барикаде пред људима и странкама који би хтели да воде друкчију политику, да коренито мењају поредак у Србији. Зато је Србија, и данас, ту где је. Нигде.

Вук Драшковић, председник СПО, у ауторском тексту за НИН који је пренео портал СПО-а

Исцељење (економски) убогог

Александар Вучић Реформе у Србији неће каснити, па докле ми могли да издржимо. Што се више људи буде опирало реформама, знаћемо да су реформе успешније. Циљ свих [започетих] реформи је да 2018. године Србија не буде земља богаљ економије.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији „Reality Check“, „Бета“/РТС

Рупа испред баријере

Душан Вујовић Мој позив је да променимо приступ, и да искористимо ове законе и процесе који су пред нама да тражимо решење, да гледамо у ђеврек, а не у рупу – рупа је увек ту, рупа је увек било – да склањамо баријере и тражимо решење.

Душан Вујовић, министар привреде, на конференцији „Reality Check“ о усвајању реформских закона, РТС