Хирургија за оздрављење (полу)мртваца

Душан Вујовић Улазимо у један резерват где постоје полумртва предузећа, где покушавамо да спасимо што се спасти може. [...] Не можете са 92.000 људи и потраживања, са укупним обавезама од 6,6 милијарди евра да идете напред. Људи који добију отпремнине ће добити бар нешто. Да ли овај закон нуди решење? Не. Хирургија не нуди решење, то је нужан, болан пут у правцу оздрављења, а није сама по себи решење.

Душан Вујовић, министар привреде, у Скупштини о новом Закону о стечају, „Политика“

Квоте и контингенти

Милорад Додик Знам Хрватицу из Бањалуке која ту живи, а изабрана је у хрватски Сабор. Да не помињем Мађаре. Не видим зашто Србија не би кренула у промену изборног законодавства, да омогући квоте. Колико год нас да изађе на гласање, за РС би квота могла да буде четири-пет посланика, два-три за Црну Гору, по један за Македонију, Западну Европу... То би била добра порука руководства Србије. Пошто се у Србији разговара о промени Устава, могло би да се размишља и у том правцу.

Милорад Додик, председник Републике Српске, „Данас“

Лице са сумњивим пасошем

Милорад Додик Кад одем негде с пасошем БиХ, увек ме чудно гледају. Једном сам ишао у САД преко Холандије где су ме на аеродрому претресали. Кад сам им рекао да идем на састанак у Стејт департмент, постао сам им још сумњивији. Лет је каснио 45 минута.

Милорад Додик, председник РС, о убрзању процедуре да Срби из РС могу да добију пасоше Србије, „Данас“

Бриселу верни, Москви одани

Александар Вучић Знам да има много оних који су за Русе, или против Руса, оних за Европу, против Европе, и да се људи тако деле, али мислим да, када сви легну у кревет и размисле, добро знају да је Влада водила најбољу политику.

Александар Вучић, премијер Србије, поводом кризе у Украјини, портал „vesti-online.com“