Познајте истину и Станислава ће вас ослободити

Станислава Пак Станковић Шта да вам одговорим на то питање, кад знам какав ће текст изаћи у новини. Шта год да кажем учествоваћу у кампањи против председника, а то би било заиста неморално са моје стране. Ако кажем истину - не ваља, ако ћутим - не ваља.

Станислава Пак Станковић, саветник за медије председника Србије, на питање да ли Томислав Николић летује у Бодруму на рачун пореских обвезника, „Данас“

Симптоми једне антидржаве

Чедомир Антић Код нас је политика постала маркетинг, бизнис се свео на шпекулацију, економија се претворила у илузионизам, просвета је постала социјала, култура се преселила у кланове или тржишним путем преметнула у шунд. Ако првог политичара није могуће питати за диплому, најважнијег за кума, богаташа за први милион…

Чедомир Антић, историчар, у некрологу рано преминулом др Мирославу Свирчевићу, „Политика“

Један Мирослав мења (скоро) све

Чедомир Антић У једној земљи у којој се не пита за заслуге, већ за услуге. Где је поштење постало обезвређена општа прича и, замислите, лична дисквалификација… У демократији у којој су државници нестали да би политичари постали, а богатства надокнадила недостатак племенитости; где научни степен сматрају титулом, а титулу употребљавају као накит… Тешко је говорити о личном раду и врлини.

Чедомир Антић, историчар, у некрологу рано преминулом др Мирославу Свирчевићу, „Политика“

Само те чекам, Мирославе

Александар Вучић У новинама Мирослава Мишковића пише - „овај је текст настао у оквиру ЕУ пројекта који спроводе БИРН и ЦИНС“. Е стварно не желим да верујем да су у томе учествовали људи из ЕУ. [...] Ми нисмо ништа уплатили и нисмо имали обавезу, а они [Етихад] јесу платили 40 милиона долара. За дугове, држава не плаћа та дуговања већ ће преузети у јавни дуг, а највећа дуговања су према држави - око 80 одсто. Пословни губитак компаније и дуг нису исто.

Александар Вучић, премијер Србије, објављујући уговор са „Етихадом“ о приватизацији ЈАТ-а, „Блиц“

Васкрс Кардеља и продаја вере за стипендију

Душан Батаковић Сви се жале да их је држава изневерила, а држава заправо не постоји. Србија је опљачкана, привредно исцеђена, морално поколебана, инфраструктурно девастирана. За осредњу стипендију и две авионске карте део елите спреман је да служи туђим интересима. [...] Кардељ је победио, држава је одумрла.

Душан Батаковић, историчар и дипломата, НИН

Ни бунике јео, ни лук мирисао

Милорад Додик Нисам ја луд да не знам да је глобална улога Америке веома важна, али нисам спреман да РС ставим у полтронски однос према њеним захтевима због, рецимо, њихових циљева у Украјини.

Милорад Додик, председник Републике Српске, према НИН-у

Пише се Џуџо, мисли се Џуџевић

Есад Џуџевић Ја сам данас добио решење о промени презимена. И ти ћеш ставити у потпису имена Џуџо. Есад Џуџо. Имам решење, па ћемо ових дана направити прес-конференцију. Ја сам раније нагласио да, док ја то не урадим и не израчунам колико је дуга процедура и колико новца треба, остали [Бошњаци] не треба да се одлучују на тај корак.

Есад Џуџевић, председник Бошњачког националног већа у техничком мандату, РТС

Непријатељ пред (руским) вратима

Александар Чепурин Кијевске власти су већ де факто претвориле Доњецк у Стаљинград, Гернику или, ако желите, Вуковар.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, о сукобима у Украјини, „Танјуг“

Московска контраофанзива (против камиказа)

Александар Чепурин Када би Србија увела санкције Русији, пуцала би сама себи у ногу. Такву одлуку могао да донесе само политичар самоубица [...]. Мере против Русије увело је само тридесетак земаља од 193 чланице УН, а међу њима ниједна из БРИКС. И од ваших суседа већина то није учинила, а они који јесу, када су видели руске контрасанкције, схватили су шта су урадили.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, у интервјуу „Вечерњим новостима“, „Танјуг“