И Београд је свет

Војислав Коштуница Рекао бих да неке нове хашке оптужнице, изгледа, неко прижељкује, па можда и пише у Београду.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Време"

Волимо да организовано мрзимо

Соња Бисерко У данашњој Србији постоји организована кампања мржње против свега несрпског и свега различитог... праћена испадима ксенофобије и антисемитизма.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, "Хелсиншка повеља"

Ђинђизми

Зоран Ђинђић Основна дилема у Србији је да ли треба сећи дрва, или оштрити тестеру. Ако будемо оштрили тестеру, прети нам опасност да се смрзнемо и зато ми истовремено сечемо дрва и оштримо тестеру. То је теоретски немогуће, али у пракси функционише.

Зоран Ђинђић, премијер и председник ДС-а, "Глас јавности"

Ђинђизми

Зоран Ђинђић Поручио бих грађанима Србије да, ако им се већ деси да изгубе живот, завештају своје органе, јер ће кроз те органе наставити да живе, што уопште није лоше.

Зоран Ђинђић, премијер и председник ДС-а, према "Блицњузу"

Ђинђизми

Зоран Ђинђић Истина да Мака није ухапшен, али није ни Бин Ладен ухапшен и пронађен, али разбијена је његова организација.

Зоран Ђинђић, премијер и председник ДС-а

Ђинђизми

Зоран Ђинђић Свако пребијање Отпораша значило је хиљаду гласова више за нас.

Зоран Ђинђић, премијер и председник ДС-а, серија "Пад Милошевића", "BBC"

Дозвољено спавање преподне (у Скупштини)

Драган Јочић Можда сте ви били дрогирани, ја пијан нисам био, а што се тиче спавања, боље је и спавати него се кретати, као што се ваш премијер стално креће, а не зна куда иде.

Драган Јочић, посланик ДСС-а, одговарајући на критику Чедомира Јовановића да су посланици ДСС били уморни, "Нови експрес"

Србија!!! и Црна Гора

Изјаве.нет Буди Бог с нама.

Милена Михајловић, стошестогодишња старица из Аранђеловца, кад је чула како јој се зове десета држава у којој живи, "Време"

Србија!!! и Црна Гора

Небојша Медојевић Све што је лоше одмах прекопирамо.

Небојша Медојевић, подгорички Центар за транзицију, о неуспелим црногорским председничким изборима, "Студио Б"

Да живимо као сав нормални (подељени) свет

Ђерђ Конрад Јако ме занима како ће се даље делити Србија и Црна Гора (смех). Ако се буду добро залетели могу и Београд да поделе на неколико делова.

Ђерђ Конрад, мађарски писац, "Блиц"

Да живимо као сав нормални (подељени) свет

Ненад Чанак Уколико би се усвојила идеја о северном Косову као некаквом делу за који постоји веће интересовање него за остатак Косова, уколико би се ишло на поделу на северно Косово и остатак Косова, што је владајућа идеја која долази из Владе Србије, онда је потпуно логично очекивати да се и Војводина подели на северну Војводину и остатак Војводине.

Ненад Чанак, на Главном одбору Лиге социјалдемократа Војводине

Задојени верношћу

Душан Михајловић Полиција је, исто као војска и црква, сиротињска делатност. Тамо иду људи који, здрави, паметни, способни, чији родитељи немају довољно услова да их пошаљу на друга места, имају, кроз нашу школу, обезбеђен интернатски смештај и решене трошкове школовања. То је наш највећи резервоар кадрова, који, кад се тако задоји тиме, остаје веран тој професији, нема куда и ради тај посао без обзира на све јер је на то навикао.

Душан Михајловић, министар полиције, у Бујановцу

Ко чума децу

Љубиша Буха Чуме Легија и Спасојевић су мислили да направе државни удар са Шешељем. Па, нико од њих тројице није нормалан, сва тројица су дебили. Није Слоба за џабе Легију звао 'Болид'. У ствари, Слоба га је Болидом назвао зато што је оног Јашарија у Преказима он лично преклао. Тамо су убили преко двадесеторо деце, и то је Легија урадио.

Љубиша Буха Чуме, сурчински бизнисмен, "Српска реч"

Ко, је л' ја?!

Слободан Милошевић Што, јел' ја то треба вама да се правдам да ли је неко на састанку или није?

Слободан Милошевић, хашком сведоку генералу Александру Васиљевићу

Ко, је л' ја?!

Љубиша Ристић Милошевић је један банкар који је увео капитализам у Југославију.

Љубиша Ристић, функционер ЈУЛ-а, "Пинк"

Ко, је л' ја?!

Изјаве.нет За Сарајево сам се сам пријавио и дошао са породицом знајући да је то прелазно решење и да ћу када то буде могуће, дакле после Милошевића, прећи у Београд. Долазак на ово подручје је био велик изазов за мене. Долазили смо у земљу која је иза себе имала диктатуру и где су Бошњаци говорили да су Срби агресори. И када смо долазили у Београд, син ме је питао зашто идемо у Србију када је тамо 'зли чика', мислећи на Милошевића.

Грегор Рисел, директор београдског представништва Фондације "Конрад Аденауер", "Време"

Ја, врховни (критичар)

Добрица Ћосић Наглашавањем одговорности црногорског режима за разбијање Савезне Републике Југославије као заједничке државе Србије и Црне Горе, није ми намера да умањим одговорност србијанског режима за пропаст СР Југославије. Милошевићев и Ђукановићев режим су симбиотичке политичке творевине, о чему сам доста писао.

Добрица Ћосић, бивши председник СРЈ, "Недељни телеграф"