Мењам два пута по ништа за нешто

Емир Кустурица Са америчким амбасадором бих се увек радо мењао – дао бих му и Еру [Ојданића] и Бору [Дрљачу] да нам дају Дилана и, евентуално, Спрингстина.

Емир Кустурица, филмски режисер, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Највреднија српска породица

Златибор Лончар Ако људи крваре, пресавијају се од болова… шта да је повређен неки унутрашњи орган, шта да су имали унутрашње крварење и да стоје пола сата, а на пет минута одатле је болница? Да је то неко други у питању, не знам шта би се десило! Пошто је то брат премијера Вучића - ОК, он све може да истрпи.

Златибор Лончар, министар здравља, о медицинској помоћи Андреју Вучићу после пребијања од стране жандармерије, „Бета“

Вишеслојна нарав

Емир Кустурица Милорад Додик је човек екстензивне нарави, брилијантног ума и велике брзине. Он има популистички наступ, али испод кога се крије низ слојева укључујући и мудрост. Додик је давно „пекао занат“ на загребачкој пијаци, вукући тамо „тамићем“ очеву паприку… научио је да се годи с људима. Он је економски булдожер који ствара добра где год дође.

Емир Кустурица, филмски режисер, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Опасне шуфт вибрације

Емир Кустурица Осамдесетих, са Радио Шапцем и Кемалом Маловчићем - који је учио за хоџу па се, што би ми рекли, распопио и вратио музици - и „Јужним ветром“ почела је промоција „шуфта“, како је то моја мајка звала. То је музика која се напаја на контејнерима Пакистана, Турске, Индије и понајвише Грчке.

Емир Кустурица, филмски режисер, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Животињска (Гранд) фарма

Емир Кустурица Данас је потпуно свеједно шта мислиш и пишеш - важно је да утичеш. Тај утицај је подвргнут највулгарнијим рецептима. Имаш телевизије које се баве генетским инжењерингом, па на главу свиње ставе тело краве - то ти је музика на „Гранду“.

Емир Кустурица, филмски режисер, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Мало дали, (много) више узели

Чедомир Јовановић Људи су у грчу због Александра Вучића који, као и ја, са собом носи доста тога што криви слику. Ми смо политичари који својим радом људима и дају и узимају. Ипак то што је део Србије незадовољан Вучићем, или са мном, не може бити оправдање за окретање главе у страну пред таквим насиљем.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о пребијању Андреја Вучића од стране жандармерије, „Танјуг“