Некорисно и штетно (заштитите јадне најбогатије)

Душан Вујовић Било би потпуно некорисно уколико би се већим процентом умањиле зараде веће од 100.000 динара. Таквих плата у укупној маси зарада у јавном сектору има свега три одсто, а додатно бисмо оштетили најкреативније.

Душан Вујовић, министар финансија, у Скупштини Србије о формули за смањење зарада у јавном сектору, „Блиц“

Финансијска математика за почетнике (и оне који се тако осећају)

Душан Вујовић Математика каже да је резултат функције максимум између две величине или – плата пута 0,9, 25.000 динара. Према томе, већа од те две величине ће бити плата. Погледајте уџбеник из математике, па ће вам бити јасно.

Душан Вујовић, министар финансија, о смањењу зарада у јавном сектору, према „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Док је капитализма, биће и Маркса

Александар Вулин Је л᾿ мало живица да се покосе? Је л᾿ мало неодржаваних гробаља? Је л᾿ мало неодржаваних јарака? Је л᾿ мало снега падне сваке године, па нема ко да почисти?

Александар Вулин, министар за рад и социјална питања, о ангажовању оних који примају социјалну помоћ, према „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Савршена нација (за одстрел)

Чедомир Антић Срби не само што су пружили отпор рушењу СФРЈ и обесправљивању половине свога народа, већ су остали дуже од других већински привржени реалном социјализму. Деведесетих је зато Србију погодила „савршена олуја“. Многи кажу заслужено, јер ко би, осим доказаних криваца, био омражен и од европских и од америчких либерала, русофоба клерикалаца и атеиста, фашиста и анархиста…

Чедомир Антић, историчар, „Блиц“

Привреда у шок соби

Душан Вујовић Као што човек са ногом у гипсу не може да иде, тако привреда са поломљеном индустријом, предузећима у рестуктуирању, јавним предузећима која су пред колапсом, не може да одговара на тражњу. Покушаји да се привреда извуче преко тражње доводили су до све дубљег дефицита.

Душан Вујовић, министар финансија, о ребалансу буџета за 2014. годину, „Танјуг“

Под артиљеријском паљбом

Душан Вујовић Сатима провоцирају истим питањима, постављајући ми 150 питања у минути, а ја имам свега два да им одговорим.

Душан Вујовић, министар финансија, о опозицији током расправе о ребалансу буџета за 2014. годину, „Танјуг“

Не можемо ми тако мало себе да платимо колико добро можемо да радимо

Душан Вујовић Сви министри, укључујући и мене, ће имати смањење плата од 10 одсто... Нигде у свету нису министри релативно тако мало плаћени као овде, и ми ово радимо из осећаја дужности и обавезе према својој земљи. Нађите ми бар једну земљу у свету у којој је” плата заштићеног нивоа и пензија само четири пута мања од плате министра”.

Душан Вујовић, министар финансија, о ребалансу буџета за 2014. годину, „Танјуг“

Кишобран који глуми да је ветробран

Ивица Дачић Нисам још одлучио да ли ћу прихватити кандидатуру за председника странке, јер ми је понекад доста да будем у улози громобрана, који привлачи громове и муње и штити све оне који су испод.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Пакт против комараца

Ивица Дачић Јесте проблем што многи мисле да му [Бранко Ружић] ја кажем шта треба да говори, а не знају да то није мој стил нити мој начин рада. Убоди комараца ме не занимају, ако Вучић и ја имамо заједнички глобални циљ. [...] То није чак ни страначка коалиција, већ савез нас двојице.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Жива ватра (сева)

Амфилохије „Награду“ примам са задовољством. То ми је једно од највећих признања које сам добио.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, пошто га је НВО „Квин Монтенегро“ (ЛГБТ заједница) прогласила „хомофобом године“, „Бета“

Социјализам за псе и мачке, феудализам за све остале

Драган Бјелогрлић Што се тиче левице, то је озбиљан проблем савременог света. Данашња левица, која у свом фокусу има геј права и права кучића и мачића, док истовремено живимо у свету највећих социјалних разлика од доба феудализма.

Драган Бјелогрлић, глумац и филмски режисер, „Блиц“

Збогом мојих (наредних) десет година

Драган Бјелогрлић Код нас се политичке опције мењају на сваких 10 година и то онда када потпуно пропадну, а нова опција се појављује као спасилац. Тако нас је Слоба спасавао од распада комунизма и СФРЈ и владао преко 10 година ауторитативно док нисмо пропали. Онда нас је „грађанско-демократски фронт“ спасавао од „пропасти“, владајући преко 10 година, демократијом у којој се на крају председник питао за све. Сада нас нова власт спасава од „пропасти“ изазване владавином демократа и, како видимо, један човек већ о свему одлучује.

Драган Бјелогрлић, глумац и филмски режисер, „Блиц“