(Таблоидна) чорба је све гушћа

Биљана Србљановић Осим „Данаса“ немате новине које нису таблоид. Ако таблоид „Блиц“, лист који има критичке текстове против власти, одлучи да ће јавно черечење једног човека [глумац Горан Јевтић] продати више примерака него важна вест о смањењу плата и пензија, јасно је где смо. У Србији се најбоље продаје туђа несрећа.

Биљана Србљановић, драмски писац, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Како (не) упокојити вампира

Мухарем Баздуљ Негде баш у време кад је Шешељ победио Пекића, на другом крају света, у држави Перу, на председничким изборима је Алберто Фуџимори, будући злочинац осуђен на 25 година затвора због наредбе одредима смрти да убију 25 људи, победио Марија Варгаса Љосу, будућег нобеловца. То што је неко добар писац никако не значи да је вешт политичар. Србијом данас владају Шешељеви, а не Пекићеви наследници.

Мухарем Баздуљ, писац и новинар, „Политика“

Изливање чорбе

Мухарем Баздуљ Демократска странка у српској политици јесте оно што је „Рибља чорба” у српском рокенролу, расадник будућих самосталних политичких, то јест естрадних субјеката. Шта хоћу рећи? ДСС се одвојио од ДС-а онако како се од „Рибље чорбе” одвојио Момчило Бајагић, а ЛДП опет онако како се од „Чорбе” одвојио Никола Чутурило.

Мухарем Баздуљ, писац и новинар, „Политика“

Вучићу, ми те волимо (и љубимо)

Изјаве.нет Сменили смо Верка [Стевановића]! Било је жестоког пљувања (помињан је и ваш брат и људи заробљени у карантину), али смо некако прошли. А сада, нека нам је бог у помоћ! Љубимо вас и волимо. Ваша посланица.

Биљана Илић-Стошић, као одборник у Скупштини града Крагујевца, у СМС-у у 12.12 упућеном премијеру, „Блиц“

Лице са таблоидне стране

Биљана Србљановић Ја сам у последњих пет месеци добила шесту Стеријину награду, награду „Дани Сарајева“, „Златни ловоров вијенац“ на МЕСС-у, а завршила сам у новинама због приватног живота - са сликама са плаже, и на најдерогативнији начин је писано о људима из моје породице и околине. То говори да награде не значе много, то не продаје новине.

Биљана Србљановић, драмски писац, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Дозволите да вас одјавим

Биљана Србљановић Видимо да ову телевизију [Б92] објективно и тачно информисање више уопште не занима. Ја се извињавам, ја сам гошћа овде, али морам то да кажем - померање вести на осам увече, укидање „Утиска недеље“, укидање радио преноса ове емисије.

Биљана Србљановић, драмски писац, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Сарадничка мрежа

Радомир Николић У Влади Србије ћемо имати сарадника, нећемо се свађати са владом сопствене државе.

Радомир Николић, новоизабрани градоначелник Крагујевца, „Блиц“

Нобел за најбољи наступ

Александар Вучић Срећан сам због чињенице што је Србија у ситуацији да је њеног премијера могло да прати више људи него 15 нобеловаца који су ту говорили и представника свих других држава.

Александар Вучић, премијер Србије, о свом предавању на Лондонској школи економије, „Танјуг“

Сунчање дебелог меса

Биљана Србљановић Једни друге тапшемо по раменима, како је нешто добар твит, добар блог... а када дође време да изађеш на Прајд, онда нико не дође и сви мисле 'биће неко други уместо мене'. [...] Нико не може у недељу ујутру, на леп сунчан дан да подигне задњицу са столице, да дође да прошета 500 метара... Бољка грађанске Србије је невера у промену друштва.

Биљана Србљановић, драмски писац, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Ђавоља адвокатура

Никола Селаковић Разлози за протест адвоката нису стручне и професионалне природе, већ је реч о спрези тајкуна и политиканата. С таквим тврдњама не бих излазио у јавност да за то немам доказе. Крунски доказ је решење судије Специјалног суда у којем он каже да укида меру забране места пребивалишта и враћа путне исправе (Мирославу) Мишковићу, (Милу) Ђурашковићу и Мишковићу млађем, због штрајка адвоката.

Никола Селаковић, министар правде, „Дневник“ РТС-а

То нам је хвала за све што смо пристали!

Никола Селаковић Власт је пристала и на неке ствари које би могле да понизе министарство, али ни то им није било довољно. Адвокати сад траже укидање нотарског система који постоји у свим европски уређеним државама, што указује да је реч о политичкој игри.

Никола Селаковић, министар правде, „Танјуг“

Дубоко одмрзавање ничега

Милутин Мркоњић Ништа није одмрзнуто, јер изнетих милијарди није ни било... Чуо сам се са Миром [Марковић], увек се слатко насмеје на овакву причу. Ево, ако је Европа најзад скинула хипотеку с те породице ваљда ће и наша држава доведе те људе назад. Колико ја знам, они немају ништа ни у земљи ни напољу. Ништа немају.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а, о одлуци ЕУ да укине санкције на имовину Слободана Милошевића и повезаних лица, Б92

Записи (и поруке) из леденог дома

Драгољуб Ојданић Мало ћу се насмејати, али тужно. Захваљујем се на доброчинству онима који су смогли снаге да донесу одлуку о одмрзавању, али су заборавили да кажу шта је то било замрзнуто. Живим [на Дедињу] у кући у којој нема грејања. Ја сам ово једва добио, а 42,5 године сам радио. Поручујем да ЕУ поклањам све што ми је било замрзнуто.

Драгољуб Ојданић, генерал у пензији, о одлуци ЕУ да укине санкције на имовину Слободана Милошевића и повезаних лица, Б92

Виртуелни обрачун

Јоргованка Табаковић Оно што се зове „курсне разлике имовине“ су само обрачунске категорије. [...] То није фактички, стваран губитак који ико треба да надокнађује. Не брине ме укупан губитак ни по цени злата, ни по цени хартија од вредности.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, о губитку централне банке од око 44 милијарде динара у 2013, „Око“ РТС-а

Критике су дозвољене, али неће (све) бити објављене

Александар Вучић Плурализма у Србији има колико год хоћеш и свака критика је добродошла.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за блог Лондонске школе економије, „Бета“

Не питај ме шта сам био, већ гледај шта сам сада

Александар Вучић Нисам се противио екстрадицији Ратка Младића у Хаг, већ хапшењу људи који су постављали име „Улица Ратка Младића" уместо „Булевар Зорана Ђинђића“. Није спорно да сам чинио ствари које су биле део политичког фактора коме сам припадао. Шта то значи да ли се кајем? Мислим да моја данашња политика најбоље о томе говори.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, у интервјуу за блог Лондонске школе економије, „Бета“

Вул(ин) је кул (препеци па реци)

Блиц

Зоран Танасковић: „За прелаз у Покрет социјалиста пресудно је што сам деведесетих година био члан ЈУЛ-а у којем је потпредседник био Александар Вулин.“

Светлана Селаковић: „Сада сам изабрала Покрет социјалиста јер сам се као личност формирала у време самоуправног социјализма. Блиска ми је левица и социјалдемократија, а не вредности које Миленко Јованов (ДСС) баштини.“



Блиц, о својим разлозима зашто су као војвођански посланици ДС-а и ДСС-а прешли у Покрет социјалиста