Смртан после смрти

Матија Бећковић Не може се рећи да је могао постићи више за себе и мање за нас. Негде сам рекао да је то велики човек без дела. Бесмртан је био за живота, а после њега се ништа није одржало.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о Јосипу Брозу Титу, „Алхемија Балкана“ на ТВ „Ал Џазира Балкан“

Продаја породичног злата (пре него што постане сребро)

Павле Петровић Продајом „Телекома“ и још неким мерама јавни дуг може се стабилизовати на разумном нивоу у односу на БДП. Боље би било да га продамо што пре док још вреди, док има тржишно учешће и док га друге ствари не униште.

Павле Петровић, председник Фискалног савета, РТС

Министарско огледалце

Изјаве.нет Селаковић је преговарао тако што се договарао са огледалом, а онда је тај договор изнео пред Владу Србије, која је, штитећи свог министра [правде], усвојила измене закона.

Драгољуб Ђорђевић, председник Адвокатске коморе Србије, о Закону о јавни бележницима (нотарима), „Фонет“

Oтето (од Верка), проклето

Верољуб Стевановић Када вам неко отме власт, како да му је [пре]дајете? Кад нека војска уђе у град и пороби, ко да ту предаје шта?

Верољуб Стевановић, смењени градоначелник Крагујевца, о новом градоначелнику Радомиру Николићу (СНС), „Шта радите, бре?“ РТС-а

Гладна година

Синиша Мали Година 2015. биће најтежа у историји града, јер ће морати да се врати 83 милиона евра главница и камата на кредит.

Синиша Мали, градоначелник Београда, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Јавља ми се (од наших аналитичара)

Александар Вучић Чекајте са оптимизмом 2015, а посебно 2016. годину. Бићемо веома успешна земља.

Александар Вучић, премијер Србије, у Јамени код Шида, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Шака рубаља

Мирјана Марковић Од чега живим [у предграђу Москве]? Од пензије. Моје пензије од 58.000 динара.

Мирјана Марковић, супруга Слободана Милошевића, „Вечерње новости“

Моја кућица, туђа слободица

Мирјана Марковић У Пожаревцу имамо кућу коју смо волели и коју волимо. У њеном дворишту почива Слободан. У Београду имамо кућу од чије ренте смо се, делом, издржавали, а ту кућу данас не можемо ни да издамо, ни да продамо. То је једина наша имовина. То су једина места која сањам. Заправо, читава имовина је, данас, тај мој сан да једном дођем. Да се вратим. Али, и сан је све даљи. Даљи... И више не верујем да ћу се икада тамо вратити.

Мирјана Марковић, супруга Слободана Милошевића, о одлуци ЕУ да „одмрзне“ имовину Слободана Милошевића, „Вечерње новости“