Трипут ура за Вучка!

Миодраг Зец Ја сам на једној свадби био у централној Србији. И сељаци који имају 12 хиљада пензију, нису ни уплаћивали доприносе – они ликују. Кажу: „То, Вучко, само им отми“. Ја кажем: „Добро људи, он је отео сад овима који имају 80 хиљада. А шта ћете ви урадити ако се он [Вучић] сети... да каже – ови који имају 10 хектара, да им се узму 2, а да ови који имају 1, да им се да 3“? Па то је једна иста ствар...

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Пешчаник“

На доброј странпутици

Миодраг Зец Тај хајдучки менталитет, он функционише, да је лако пљачкати караване а тешко ткати свилу. Ово се сад завршава у једној малој земљи која нема никакву експанзију, која ће живети од смањивања. И она, Србија, живи од смањивања.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Пешчаник“

Генерисање антиматерије (и антисвета)

Милан Кнежевић Ми имамо антидржаву, с антисистемом, са антиљудима, са антикадровима и упорно генеришемо што већи обим анархије како бисмо што мање одговарали и пред институцијама и пред народом и пред законом.

Милан Кнежевић, председник Привредне коморе малих и средњих предузећа, „Пешчаник“

Алибаба и буљук хајдука

Миодраг Зец У Канади [...] постоје разни тестови, па се заокружује... Наши се сете, генијални – јер ми смо хајдучки народ – заокруже сва три одговора, а професор има електронски читач који избацује 100%, 100%, 100%. Кад је постало толико масовно, онда су они провалили. Али тамо има систем. Кад те једном ухвати систем – не можеш ти више исто радити. Овде ти ухватиш ректора универзитета да је слагао да је докторирао, са најцењенијег универзитета у јужној хемисфери, Мегатренда. Човек није ни био на LSE и ником ништа. Еј, ником ништа.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Пешчаник“

Наслеђуј, Мишко!

Миодраг Зец У протестантским земљама свака генерација мора зарадити свој друштвени производ, јер су велики порези на наслеђе. Да би[сте] ви наследили нешто у Данској, ви треба дебело да платите порезе и оно вас тера да ви направите свој део друштвеног производа. [...] Код нас Мишко мали може наследити великог Мишка и 15 милијарди без икаквог пореза. А пензије ће нам смањити 25%.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Пешчаник“

Радо ћемо вратити дуг (у уторак)

Зорана Михајловић Са Русијом имамо партнерске односе, наш укупан дуг је 200 милиона долара. Спремни смо да вратимо 100 милиона убрзо, али морамо да радимо као партнери и да причамо сваки дан.

Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије и министар саобраћаја, Б92

Недостатак искомуникације

Срђан Вербић То је за мене новина да уопште треба разматрати. То је заправо ствар коју треба искомуницирати са универзитетом.

Срђан Вербић, министар просвете, о могућности да се семестар прогласи неважећим због блокаде студената Филозофског факултета у Београду, „Танјуг“

Књиге су за студенте, а фарса за политику

Милан Кнежевић Министар [финансија] Вујовић је предлагао тзв. програмски буџет [...] и написао је књигу о томе. Заснива се на томе да је министар менаџер, који делегира пројекат, скупштина му одобрава, он има мониторинг над извршењем и правда уложена средства. Никоме не пада на памет да буде контролисан, ми бисмо остали без политичара. Када смо му сугерисали да уведе програмски буџет, казао је да није још време за то. Хоћу да кажем да се збир импровизација претвара у метафизичку фарсу.

Милан Кнежевић, председник Привредне коморе малих и средњих предузећа, „Пешчаник“

Не гу дираш, не те дира (за врат)

Душко Вујошевић Андрић би требало мени да се извини што ме је довео у ову ситуацију, али због мог геста то не треба да уради. Према играчима сам максимално чист, а диже се непотребна прашина.

Душко Вујошевић, тренер КК „Партизан“, о хватању за врат кошаркаша Михајла Андрића на утакмици с Хапоелом, РТС

По Вучићу се (радни) дан познаје

Душко Вујошевић Новинари шире причу да је лоше што моји играчи тренирају од седам ујутру, а премијер Вучић је то радно време успоставио у фирмама, да ли мислите да играчи не треба да имају исти третман као радници?

Душко Вујошевић, тренер КК „Партизан“ и председник ЈСД „Партизан“, РТС

Велике вође и мали богови

Миодраг Зец Ми стално персонализујемо, стално зависимо од вође. Што му се више дивимо, више ћемо га газити... Овде нико не учи из искустава. Ја сам то Тадићу говорио - па Милошевић је био бог на земљи. Како је Милошевић завршио? [...] Тито само да није на време умро, другачије би завршио. И долази сад Вучић... Све су краћи периоди, пошто резервоар за санацију постаје све мањи. А шта је резервоар за санацију? То је редистрибуција коју систем доноси. [...] Сад ће он редистрибуирати колико трају ЕПС и „Телеком“.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Пешчаник“

Музичкe игрaчкe

Борислав Стефановић То вам је као она игра музичких столице – има три столице, а њих четворо трчи около па ко први седне. У овом случају можда ће неко што себе назива опозицијом да уђе, а врло лако може да се деси да испадне СПС, или ПУПС, или Велимир Илић. То се код њих [СНС] никад не зна.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, о наговештеној реконструкцији Владе Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Позоришни комад са (И)вицом и брундањем

Саша Радуловић Александар Вучић је на власти две и по године, Дачић се уопште није мешао у свој посао. Грађани имају осећај да се на влади нешто дешава. Тамо нема ничега. То су комедије, представе... Дачић на почетку седнице исприча виц, Вучић одбрунда нешто и онда се гласа.

Саша Радуловић, лидер покрета „Доста је било!“ и бивши министар привреде, „Пешчаник“

Ако му је добро, онда ништа

Срђан Вербић Од када сам постао министар просвете, постао сам веома штедљив, јер немам времена за куповину.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Убавој нам Јадогори

Амфилохије Било како било, једно је сигурно - тога дана, из тог једнополног брака, од Његошеве славне Црне Горе сви су предуслови да се роди - Јадогора, а од поносних Црногораца да почну да се рађају - Јадогорци.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, о „Паради поноса“ 2. новембра у Подгорици, „Танјуг“/„Бета“

На се᾿ и пода се᾿

Амфилохије Не зна се шта ће бити славније на „Паради поноса“ 2. новембра у Подгорици, за празник Светог Петра Цетињског и Светог Петра II Ловћенског Тајновидца - или то што је Црна Гора у опасности да, од еколошке, постане - содомска држава, или то што ће Европа (она антихристовска) успети, напокон, да Црну Гору метне пода се, као знак њеног пуног испуњења услова за интеграције и њене пуне афирмације људских права и слобода.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, „Танјуг“/„Бета“

Pater familias меког срца

Душко Вујошевић Ми смо у кошаркашком клубу Партизан - фамилија. А има у фамилији да се опсује, удари дете... Има разних родитеља, нисам за оне који туку децу, али повремено... Нормално је да се излију емоције. То су мањи греси него да им узимам део уговора, као неке колеге.

Душко Вујошевић, тренер КК „Партизан“, о хватању за врат кошаркаша Михајла Андрића на утакмици с Хапоелом, „Блиц“

Давитељ против параспортске формације

Душко Вујошевић „Блиц“ је паравојна формација, не могу да се сетим свих њихових лажи. [...] Спортски уредник показује мржњу према Партизану и љубав према Звезди. Вади ствари из контекста... Дочекали су нас синоћ на аеродрому као да смо освојили нешто, или као да смо се вратили из Вуковара. Људи умиру од глади, а „Блиц“ брине о томе кога сам ухватио за гушу. И мени се деси да погрешим.

Душко Вујошевић, тренер КК „Партизан“, о хватању за врат кошаркаша Михајла Андрића на утакмици с Хапоелом, „Блиц“

Из смрти у пензију

Милан Кркобабић Мислим да човек треба да ради док год је здрав и способан. Иако ћу ускоро остварити старосни услов за одлазак у пензију, не видим зашто бих искористио ту могућност. Сматрам себе вредним човеком који још може много да допринесем и док год будем могао ја ћу радити. Није сврха отићи у пензију, јер само радно способни људи доприносе и пуне државни буџет.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а и генерални директор ЈП „Поште Србије“ (ПТТ), „Телеграф“

Берба амбасадора

Никола Селаковић Мирослав Мишковић је пре неколико дана на својој латифундији у Челареву окупио десетине амбасадора утицајних земаља. Шта мислите зашто? Да би отишли на бербу јабука? Његов циљ је да не буде осуђен и то тако што ће да дестабилизује државу, доведе до уставног хаоса и нападне на Владу, која је прва после више од две деценије почела дубинске реформе и увођење реда.

Никола Селаковић, министар правде „Вечерње новости“/„Танјуг“

Како од политиканта постати тајкун (и обратно)

Никола Селаковић Некима одговара Србија као Елдорадо у коме могу да раде све. Као што су радили. Да постављају и смењују владе и министре, да уцењују, приводе, саслушавају. То више не могу! Зато се боре за позиције и имовину коју су стекли пљачком Србије.

Никола Селаковић, министар правде „Вечерње новости“/„Танјуг“