Свако има Шешеља (а само ми Дачића)

Ивица Дачић Нико нормалан данас у Србији не подржава Шешеља. Свако има свог Шешеља. Ружа Томашић [ХСП] је изјавила да је Хрватска земља за Хрвате, а да сви они којима се то не свиђа могу да се пакују и да иду. Не допуштам да ми она дели лекције из демократије.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, у Европском парламенту, „Танјуг“

Шешељ се много боље сналази у Хагу

Томислав Николић Боре се Хаг и Шешељ један против другог, шта су се договорили и какав им је план не знам, Србија са тим нема везе. Шешељ се није снашао у Србији. Очекивао је еуфорију излива.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Признајем само суд своје странке (ма како се она звала)

Томислав Николић Ја сам припадао тој странци у време када је њена идеологија била да је једини прави суд, суд у Хагу, и да уколико било против кога од нас буде подигнута оптужница – да треба да се пријављујемо у Хаг да бисмо избегли ове наше домаће корумпиране судове, у којима нема ни суда ни судије, ни права ни правде.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

ЕУ трактор на Палмино гориво

Слободан Рељић Када су Немци били овде, рекли су: не можемо вам ништа дати осим перспективе. Један од конвертита, који је био велики заступник родољубља, рекао је да се „патриотизам не сипа у трактор“. Врло брзо ћемо схватити, пошто нема инвестиција из ЕУ, да се ни стандарди ЕУ не сипају у трактор, да се стандарди не могу ставити у радијатор и не мажу на хлеб.

Слободан Рељић, новинар и социолог, ТВ Б92

Велика (енергетска) мајка

Томислав Николић Ми не смемо да останемо без енергената током зиме никада. Толико нам и Русија дугује, зато што и ми много трпимо због Русије. Штете које ћемо имати нису толике колике би биле да уведемо санкције Русији.

Томислав Николић, председник Србије, о обустављању „Јужног тока“, „Упитник“ РТС-а

На туђем хлебу

Томислав Николић Фондација „Драгица Николић“ је дуг моје породице Србији, зато што је држава омогућила да моја породица 23 године живи боље него други грађани. То је мој договор са породицом да се одужимо оног часа када будемо имали утицаја. Фондација је приватна, нема ниједан динар из буџета Србије.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Мали ми је овај мандат

Томислав Николић Ја сам мислио да каријеру окончам овим мандатом, али ћу се поново кандидовати ако будем мислио да нема бољег.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Кум се трпи од страха горега

Томислав Николић Никад не коментаришем Војислава Шешеља. Ја сам из Шумадије где се цени кумство и мислим да Шешељ не разуме значај тога. Ја сам крстио његове унуке. Он никада не може да уради и изговори онолико колико ја могу да истрпим.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Кад сам ономад провоцирао Јоханеса Хана

Томислав Николић Од европског комесара Јоханеса Хана чуо сам јасну поруку да Србија неће бити део Европске уније док не реши питање Косова и Метохије. […] Рекао је дословно: ми вас са нерешеним проблемом Косова и Метохије нећемо. У том разговору сам поновио да у Србији не постоји човек који ће признати Косово. Тај у Србији не постоји у овом часу, никада... и мислим да сам то провокативно рекао.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Узимала-давала-остављала (Шешеља)

Александар Вулин Ја молим Судско веће – оставите га. Знам да сте разочарани слабим учинком, ништа није могао да уради, промени. Оставите га сада, не правите још већу несрећу међу Србима.

Александар Вулин, министар за рад и председник Покрета социјалиста, о захтеву тужилаштва Хашког трибунала да се Војислав Шешељ врати у притвор, РТС