Сплеткарење са сопственим председником

Томислав Николић Бесмислено је да председник републике даје саопштење када се установи лаж... већ неко од нас седам милиона би требало да сме да напише чланак у новинама - извините, шта добијамо тиме што ви манипулишете и покушавате да срозате председника републике, иако свој посао ради потпуно коректно и изванредно.

Томислав Николић, председник Србије, у емисији „Упитник“ РТС-а о писању медија, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Сви председникови људи (и пријатељи)

Томислав Николић Само ми се чини да понекад моји пријатељи или сарадници не умеју да процене да ли треба да реагују на манипулације које се тичу мене или не. Понекад ми се чини да је Председништво остало само на ветромашини, као да смо ничији. Било ког страначког функционера да нападну, странка ће да стане иза њега саопштењем.

Томислав Николић, председник Србије, у емисији „Упитник“ РТС-а о писању медија, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Носач (разних) крстова

Томислав Николић Ово је покушај да ја одем. Ја кад одем нећу да се враћам. Ово је покушај неких да ме склоне. Ко су они - видећемо. Ако знате да Томислав Николић неће да вас тужи, да вам прети и да искористи свој утицај и моћ да останете без медија који имате - није то разлог да се обрушите на Томислава Николића. Није то моја слабост, то је моја величина – то што могу да носим свој крст, данас један сутра други.

Томислав Николић, председник Србије, у емисији „Упитник“ РТС-а о писању медија, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Тестови (интелигенције) не горе

Жарко Требјешанин Докторска и магистарска титула могле би да буду мерило квалитета кандидата. Међутим, у Србији то пада у воду, јер није ништа лакше него купити тај папир. Такође, кандидата би могло да препоручи и вишегодишње искуство у руковођењу, али сви знамо како се код нас долази на те позиције. Стога, тест интелигенције би било најлакше решење, мада не верујем да би било ко од министара пристао да се тестира.

Жарко Требјешанин, психолог, о потреби тестирања носилаца јавних функција, „Курир“

Не убијајте пророка

Александар Вулин Кад већ говоримо о линчу, врло је занимљиво да је све почело дан након што сам рекао ко је пустио господина Шешеља, ко га није пусти пре годину дана и пре четири године, и ко је направио сценарио. Ево, видимо развој догађаја. Ја сам пре два месеца предвидео шта ће се десити.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Није му ништа

Александар Вулин Сачекајте да се докаже било шта... Или, хајде да линчујемо људе - ви одлучите ко су за линч и ја вам их испоручим. И баш зато што је нећу да дозволим да се бацају сумње, поступак је прекинут и новац је преусмерен на децу. [...] Свако има право да тражи моју смену, има оних који су задовољни и оних који нису.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о сумњивом конкурсу за 1,88 милиона евра за НВО, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Прошлост у коју верујемо

Саша Мирковић Мојим ангажманом и ангажманом Марије Шерифовић 2007. и 2008. године, да се не заборави, када је Томислав Николић био председнички кандидат, евровизијска победница је стала на бину тадашње опозиције која је била тотално десно орјентисана. Нити је неко добио новчану надокнаду, нити Боже дај. И кад погледате људски, ово што сада раде је некоректно.

Саша Мирковић, посланик СНС-а и бивши менаџер Марије Шерифовић, о сукобу са Радомиром и Томом Николићем, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Признајем, кајем се, тражим помиловање (за викендицу)

Радомир Николић Да ли сам погрешио - јесам. Ако ме питате да ли бих је сада правио - не бих. У складу са законом њена судбина биће решена. Изледа да је највећи проблем моја викендица. Питање је како ће да се реши проблем нелегалне градње – десетине хиљада викендица на рекама, али добро.

Радомир Николић, председник ИО СНС-а и градоначелник Крагујевца, о својој нелегалној викендици на обали Саве, „Земља чуда“ Радио Београда 1