Даље нећеш моћи?

Изјаве.нет Када сам Велимиру Илићу поставио питање о фабрици дувана у Чачку и њеној изградњи а и о везама његовог брата, тачније ја сам само поменуо име његовог брата Страхиње Илића, кога везују за целу причу, он је у том моменту веома жестоко реаговао, устао је са своје столице и шутнуо ме је у десно колено, о чему постоји и видео запис и наравно, уз претње и псовке је наставио своју тираду.

Владимир Јешић, новинар новосадске телевизије "Аполо"

Приоритети

Пјер Анри Бинел У јануару 1992. у САД сусрео сам се са пуковником који је био задужен за стратешке планове њихове војске. Он је већ тада имао планове за Ирак, али не и за Југославију!

Пјер Анри Бинел, француски обавештајни официр, "НИН"

Слободна жена српска

Наташа Кандић Ја се слободно шетам Косовом, причам српски и нико ме не дира.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, ТВ "Б92"

Нисам најгори

Драган Веселинов Оставку бих поднео и раније, да није било притисака, јавне ружне кампање и срамних изјава појединих шефова партија из ДОС-а. Никада не бих изашао из Владе због таквих људи попут Горана Свилановића, Ненада Чанка, Миодрага Исакова, Слободана Орлића и још неких који су неморално злоупотребили једну смрт и саобраћајну несрећу у политичке сврхе.

Драган Веселинов, подносећи оставку на место министра пољопривреде

Јесте најбољи

Жарко Кораћ Влада је задовољна радом Владимира Поповића Бебе у току ванредног стања. Њему је остављено да процени када ће отићи са места шефа Бира за комуникације. Напади на њега имају типичну политичку позадину.

Жарко Кораћ, потпредседник Владе Србије, "Дневник"

Јесте најбољи

Бранислав Лечић Владимир Поповић биће шеф владиног бироа за комуникације све док не буде урађена анализа писања штампе од 5. октобра 2000. године и пред атентат на Зорана Ђинђића. Просто желимо да имамо анализу штампе и да то забележимо без икакве потребе да иком судимо, него просто као сведочанство времена и сигуран сам да ће онда, колико ја знам и колико сам обавештен, Поповић напустити то место... Никакав притисак на ту тему се до сада није показао адекватним и релевантним да би влада расправљала о томе као о противтегу послу који он треба да обави, и да онда напусти то место.

Бранислав Лечић, министар културе и информисања, "Б92"

Неколегијалност

Чедомир Антић Чињеница да осамдесет дана после погибије Зорана Ђинђића истрага и даље верује да иза атентата стоје интереси групе која је раније самостално убијала само колеге и пословне конкуренте, као и чињеница да до данас нису ухапшени политички носиоци и инспиратори завере, даје разлога основаним сумњама.

Чедомир Антић, историчар, "Политика"

Закон о неиспитивању порекла имовине

Александар Влаховић Мени подиже притисак, а земљи подиже ризик инвестирања поновни популистички захтев да се донесе закон о испитивању порекла имовине.

Александар Влаховић, министар за привреду и приватизацију, "Време"

Све (нај)горе

Миле Исаков Ако не испунимо оно што смо се договорили у Влади, онда идемо на изборе.

Миле Исаков, потпредседник Владе Србије, "ВИН"

Све (нај)горе

Александар Тијанић Желим вам све најгоре!

Александар Тијанић, колумниста "НИН"-а, "ВИН"

Није ми тешко да питам...

Бранислав Ивковић Лабус и Динкић су гробари српске привреде. Позивам их да као портпароли Џорџа Сороша објасне како су водили монетарну политику и зашто су изнели 2,5 милијарде долара девизних резерви у Европу и зашто су 92 милиона евра, који су додељени као донација овој земљи, пласирали у фонд Европске банке за реконструкцију?

Бранислав Ивковић, председник Социјалистичке народне странке, "ФоНет"

Лустрирање без престанка

Војислав Коштуница Делује посебно смешно у тренутку када се једна група посланика залаже за доношење закона о лустрацији. Заправо право питање јесте ко ће лустрирати лустраторе?

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, конференција за новинаре

Даље нећеш моћи?

Велимир Илић Он је почео да причамо о чачанском клану, о мафији породице Илић и тако даље. И лепо сам му рекао господине о томе нећемо да разговарамо. Он је и даље био дрзак и почео да именује моје чланове породице, једног по једног, и да пита како коментаришете ово, како коментаришете оно. И наравно, ја сам устао, напустио емисију и шутнуо сам му ону фасциклу где је он као направио неки концепт и одакле је то читао. Ја сам поступио као човек који је више пута опоменуо да неће више дозволити да ни МУП ни било ко да било кога из моје породице приводи, провоцира и тако даље.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Б92"

Одговор(но)

Изјаве.нет Рече ми један Човке да сад није време за одговоре него за наставак реформи. Одговори ће ваљда стићи кад се реформе заврше. Ако не буде касно.

Драгомир Влаисављевић, у "Кикиндским"

Неприметно за голо око

Џим Лендејл Војислав Шешељ једе своју храну и не изгледа да је ступио у штрајк глађу.

Џим Лендејл, портпарол судских већа Хашког трибунала

За кога је, добро је

Зоран Костић Цане Какав народ, такав светац! Добро је да смо и њега [св. Николаја] имали!

Зоран Костић Цане, један од аутора рок албума на стихове Николаја Велимировића, "НИН"

Ја, Јами

Јасна Миленковић Јами Мило [Ђукановић] је савршен мушкарац... Волео је да ме гледа и да ме слуша... Његова жена је то, ваљда, и сама схватила, па је у једном периоду носила фризуру исту као моја. Али, није имало ефекта. Једна је Јами!

Јасна Миленковић Јами, певачица, "Профил"