Идеолошки протони противу електрона

Томислав Николић У идеологији нацизма окосница свега је био натчовек, аријевац божанских атрибута, без много мисаоних елемената... а у том идеолошком протону, улогу електрона имали су Јевреји као непријатељи. Зашто баш они? Можда је опасна посебност те мањине била у томе што је она била превише заступљена у престижним професијама, посебно у области уметности, финансија и науке.

Томислав Николић, председник Србије, о страдању Јевреја, у говору у спомен-парку „Старо сајмиште“, „Танјуг“

Грци нису имали срећу да им Вулин буде министар, а Вучић премијер

Александар Вулин Било би добро питати Грке шта мисле о нашим мерама, где се смањи само мањи део пензија и плате у јавном сектору... Није левица против штедње и рада, али се залаже да криза буде равномерно распоређена. У Грчкој није било тако, а у Србији јесте.

Александар Вулин, министар за рад и председник Покрета социјалиста, о победи Сиризе у Грчкој, „Политика“

Ако је С. дигао руке од Срба, није Филарет

Филарет Док је слушао глас Светог Саве, српски народ је био Божји. Чији је данас, Бог једини зна... Као што вам увек говорим: кога ћете данас оптужити? Нема Слободана Милошевића да вам брани да се рађате, множите и крстите, да будете светосавци и православци.

Филарет, епископ милешевски, сајт СРС-а/„youtube.com“

Војвода милешевски (и светосавски)

Филарет Највише се Вашој посети Милешеви данас обрадовао Свети Сава и ове монахиње, које су се за Вас Богу молиле, и дан и ноћ. Вама је Бог дао да оперете љагу са српског народа колико сте могли; тешко је било. Честитамо Вам на Вашој српској, јуначкој борби [у Хагу].

Филарет, епископ милешевски, одликујући Војислава Шешеља Орденом Белог анђела првог степена, сајт СРС-а/„youtube.com“

Милион по милион - погача

Миливој Вребалов Ја се не продајем за ситне новце. Кад се продам, брате, онда ’оћу да ми даш два-три милиона...

Миливој Вребалов, потпредседник Скупштине АП Војводине, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Искушавање и истеривање ђавола

Игор Мировић Свестан сам да је моја дужност да подносим увреде и да на њих само одговарам износећи вредносне судове. Због тога се искрено извињавам свима које су моје речи повредиле, а посебно Бојану Пајтићу, јер сам изјавама, за тренутак, почео да личим на њега иако ми то није намера.

Игор Мировић, потпредседник СНС-а, о својим увредама на рачун председника ДС-а, „Бета“

Стара лоша времена (и визионарски говори)

Бранко Ружић Слушао сам [током дебате у Скупштини] Слобин говор од 2. октобра 2000. године, да бих проверио аутентичност визионарства о коме крајње аналитички и објективистички говори Слоба Антонић у књизи „Милошевић, још није готово“. Књигу сам синоћ завршио, па ко велим да се мало подсетим.

Бранко Ружић, посланик СПС-а и „највећи опозиционар међу социјалистима“, „Блиц“

Замољен да оде (и оћути)

Радош Љушић Тачно је да ја од данас нисам више на челу „Службеног гласника“ и да је Јелена Триван постављена за в.д. директора. О разлозима нећу да говорим, јер сам дао реч човеку који ме на ово место и поставио. Замољен сам да се повучем и да ћутим.

Радош Љушић, професор историје на Филозофском факултету у Београду, „Блиц“