Не љути се, (Твитер) човече

Небојша Крстић Неки су се твитераши љутили на мене зато што пишем своје мишљење, а не њихово, а ја се нисам љутио што они не пишу моје него своје.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Фатална привлачност

Еди Рама Рекао сам [у Улцињу] да је уједињење Албаније и Косова за нас нешто неизбежно и неупитно и догодиће се на путу ка Европи, како ја сматрам. Могуће је да се то догоди и на други начин, уколико се Европа не умеша у стратешке калкулације балканских држава и промену изгледа Балкана.

Еди Рама, премијер Албаније, у интервјуу за „Скај Нјуз Арабија“, „Танјуг“

Председник и џентлмен

Оливер Антић Све је почело да се тумба у авиону, стјуард је пао на под... Оно што је добро и лепо у свој тој невољи је што се председник [Николић] показао као прави председник овога народа. У том тренутку хаоса је почео да се шали, да дигне морал чланицама делегације које су се уплашиле.

Оливер Антић, саветник председника Србије, о инциденту у ваздуху са државним авионом „falcon 50“, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Авион купљен још пре нове ере

Оливер Антић Мркић је рекао: Јаој, било је слично овако и када је у овом авиону летео Слоба Милошевић, па после тога и Ћосић... Ја кажем: Врати се још мало уназад - и краљ Александар. А председник [Николић] „убацује“: Tада он није имао проблема, јер је у то време тај авион био нов.

Оливер Антић, саветник председника Србије, о инциденту у ваздуху са државним авионом „falcon 50“, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Из издаје у издају до коначне победе

Горан Богдановић Не знам да ли ће [Тачи] доћи, није на мени да процењујем ни да ли ће га надлежни хапсити. Потерница постоји и за Тонијем Блером, па он није хапшен. [...] Када се Борис Тадић руковао са Тачијем говорило се да је то издаја, а сада имате ситуацију да се са Тачијем потписују споразуми који имплицитно признају независност Косова.

Горан Богдановић, посланик СДС-а, о могућој посети Хашима Тачија Београду, ТВ Б92

Како се калио (феноменалaн) резултат

Милан Ћулибрк Што смо бацали новац до сада? Зашто смо сваке године бележили губитак 120-130 милиона евра, које смо ми, као порески обвезници, покрили? И одједном, преко ноћи - ево профита, ево 95 хиљада тона у априлу, ево друге високе пећи [железаре] у новембру. Ми стално у будућности бележимо феноменалне резултате.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о смедеревској железари, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Стрес-тест (Змија свлак мења, али ћуд никада)

Рада Трајковић Уопште, дискусија да ће се [Тачи] појавити у Београду, тај симбол зла према Србима, за мене је провокација. Ја мислим да је ово једна велика бура која треба да испита, у ствари, колико је српска држава макар мало озбиљна.

Рада Трајковић, лекар и политичар са КиМ, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Кога Тачи уједе, тај треба да се и (бриселског) гуштера плаши

Маја Коцијанчич Током дијалога о нормализацији договорена је процедура узајамних посета српских и косовских званичника, која предвиђа да се све решава преко официра за везу.

Маја Коцијанчич, портпарол високе представнице ЕУ, о посети Хашима Тачија Београду, „Танјуг“

Стара, лоша времена и нови, добри лидери

Хашим Тачи Време у ком сам осуђен у Србији је црни период како за Србију тако и за регион. То је прошлост. Сада имамо нове лидере у Београду и оно што видим на састанцима у Бриселу представља наду и вољу за европске интеграције.

Хашим Тачи, „министар иностраних послова Косова“, о могућој посети Београду, „Бета“