Шумадијски масакр моторном тестером

Зорана Михајловић У договору са мештанима, са Заводом за заштиту здравља - који је рекао да је храст [у Савинцу стар 600 година] болестан и да трули изнутра - са црквом са којом смо такође разговарали, храст више не може да буде на месту на којем је сада. Али, сасвим сигурно у порти цркве, која ће бити изграђена у договору с мештанима, биће засађена шума храстова.

Зорана Михајловић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, „Између два петка“ Радио Београда 1

Да ми је (не) бити Ј.К.

Небојша Крстић Осећам се к'о Јелена Карлеуша на плажи. Напето, брате, напето.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и музичар, „Твитер“

Завет ћутања (пастира и академика)

Радослав Миленковић Одговоран је свако ко у овом друштву, због страха или глупости, свеједно, пристаје да ћути и да, кад га питају о хуљама и подлацима, не каже да су то што јесу: битанге и незналице чија бахатост не може да оправда њихов неморал и да га симулацијом игрице зване демократија учини друштвено прихватљивим било ком свесном и савесном бићу, па био он пастир или академик.

Радослав Миленковић, глумац и позоришни редитељ, „Вечерње новости“

Наше силе зли нека се плаше

Александар Вучић У овом тренутку смо доминантна сила у региону у овом сектору и имамо капацитета да се бранимо. Наш одговор и наша сила сувише су велики у односу на оне који би евентуално хтели да нас нападну.

Александар Вучић, премијер Србије, приликом обиласка фабрике артиљериjских оружjа у Великој Плани, „Политика“

Аналитичар над војскама ниског морала

Бранко Радун Позната је Наполеонова мисао да је војсци без високог морала потребна мала победа да се охрабри. Све ово заједно је „мала српска победа” која заправо и није тако мала.

Бранко Радун, политички аналитичар и уредник сајта „Видовдан“, о боравку трочланог Председништва БиХ у Србији, „Политика“