Хиљадугодишњи рат (са Вучићем)

Борислав Стефановић Све зависи од воље једног човека, сви политички чиниоци треба да буду спремни за изборе. Припремамо се као да ће хиљаду година да буде мир, али се припремамо и као да ће сутра бити избори.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, „Бета“/„Танјуг“

Два лица траже писца

Драгољуб Жарковић Наша стварност је сведена на два лика: премијера [Вучића] и старлету.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, према НИН-у

Кад бих био бесмртан хиљаду година...

Зоран Костић Цане Тешко је бити жив кад си бесмртан.

Зоран Костић Цане, фронтмен групе „Партибрејкерс“, „Недељник“

Идеологија српске пропасти

Александар Апостоловски Шта је, заиста, инспирисало шефа радикала да се заглиби у шоу великог блата, те се, после гостовања у „Паровима”, преселио на „Фарму”, где га је с великим поштовањем и дубоким наклоном дочекао криминалац општег филозофског смера, Кристијан Голубовић? Да ли је у питању новац, који наводи Шешеља да о идеологији српског национализма говори за столом пуним роштиља, док га опчињено посматрају Станија и Радашин? Ова прва је, у тангама, постала не само идол девојчицама, већ је „старлетизам” као антикултуролошки модел транзиције која вечно тече попела на пиједестал идеологије, једнако погубан као великосрпски национализам. Овај други јунак, који неодољиво подсећа на Радоша Бајића, ђуска у кавезу по сеоским дискотекама.

Александар Апостоловски, новинар, о уласку Војислава Шешеља на „Фарму“, „Политика“

Дражесна БИА, јави се!

Александар Вучић Лидер ДС-а Бојан Пајтић није изнео ниједан доказ да је прислушкиван, а остао је дужан и објашњење зашто тврди да амерички амбасадор Мајкл Кирби лаже. Најавили су за данас неке доказе, а нисмо их чули. Једино што смо чули јесте да мене прислушкује МУП, а не БИА. А, шта да пријавим? Да пријављујем полицији? Тада нисам знао, а после сам видео да је тако... Шта хоћете, да се светим својој држави?

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“

Верујем(о) у амбасадора Кирбија и поштење које из њега исходи

Александар Вучић Сви знају какав би био одговор 99 одсто грађана на питање да ли верују Пајтићу или Кирбију, ја лично верујем америчком амбасадору. Кирби је поштен човек, не кажем зато што се ради о америчком амбасадору, већ зато што то знам из личног искуства.

Александар Вучић, премијер Србије, у контексту наводног прислушкивања Бојана Пајтића, „Танјуг“

Ако прислушкујемо, да ми цркне (при)слушни уређај!

Небојша Стефановић Две потпуно различите ствари и дела су да ли је тадашња БИА прислушкивала Вучића и Пајтићев текст који су демантовали и амбасадор САД Мајкл Кирби и компанија CWP и генерални директор ЕМС Никола Петровић. У том тексту се помиње да је неко наводно примио новац, и о томе је [Пајтић] ћутао годину и по дана као председник покрајинске владе. То је потпуно незаконито дело, ја сам за ово [прислушкивање Вучића] сазнао тада када ми је рекао Вучић.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, коментаришући аферу прислушкивања телефонског разговора Бојана Пајтића и Лидије Удовички, „Танјуг“