Академија и поликлиника Николић

Бошко Јакшић Оспоравало се право да ли [неуролог и] академик Костић може да остане на функцији председника САНУ. Ја бих рекао да би „академик Николић“, као „добар“ неуролог, имао много пацијената који би требало да дођу код њега. Против сам аутоматске идентификације функције и приватног мишљења. Да ли Томислав Николић говори као председник Републике или грађанин?

Бошко Јакшић, спољнополитички коментатор, о изјави председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“ и реакцијама, „Између два петка“ Радио Београда 1

Искушавање нечастивог

Синиша Михајловић Знам шта желим да урадим овде и сигурно ћу то остварити. Имамо оно што је потребно да клубу иде добро. Ако ја то не будем могао да учиним, онда би требало да позовемо истеривача ђавола.

Синиша Михајловић, тренер ФК Милан, „Бета“/Б92

Три тачке додира

Борислав Стефановић Против сам Вучића и Владе, али када је реч о Косову и европским интеграцијама, Бриселском споразуму [са Приштином], ваљда има подршку опозиције.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, „Блиц“

Покрет отпора (против отмичара)

Миливоје Михајловић То је легитиман став - ми не дамо, а ви отмите. То је став који Србији пружа прилику да у неком промењеном односу снага можда предузме акције другачијег типа.

Миливоје Михајловић, директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима, о процесу пријема Косова у УНЕСКО, „Између два петка“ Радио Београда 1

Чешљање наизменичном струјом

Иван Тасовац Најавио сам чешљање поводом [отварања] Народног музеја. Уколико ће то вама чинити задовољство, Ви можете да изаберете да ли желите да се очешљам или ошишам.

Иван Тасовац, министар културе, о обећаном шишању због кашњења са отварањем Музеја савремених уметности, „Између два петка“ Радио Београда 1

Командант одбране од нечасних радњи (и министар)

Иван Тасовац Ја прихватам командну одговорност за то што су нас они изиграли и што нису испунили обавезе. Извињавам се јавности за туђе незаконито пословање. Био сам свестан да сам постављањем сата заложио и свој ауторитет и ауторитет министарства, али и да бих у очима јавности био много више одговоран да је музеј отворен на криминалан начин.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, о неотварању Музеја савремених уметности, „Између два петка“ Радио Београда 1

Знам само да су Девичанска острва у Атлантском океану

Синиша Мали Уколико утврдите да сам власник било којег од ових станова [у Бугарској], сви су ваши. Ово је решење из 2015. године, апсолутни фалсификат... Нисам ја куповао станове, куповали су клијенти. Ово је све, подсећам вас, у лето 2012. Након лета 2012. немам никакве везе са те две [офшор] фирме.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о писању „Крика“ о апартманима у летовалишту Свети Никола, „Између два петка“ Радио Београда 1

Избегличка мајка

Александар Вучић Никада, понављам никада, под најтежим условима нећу да прихватим да подижемо зидове и убијамо оне јадне животиње, а камоли да људе ограђујемо жицом. Не знам шта да буде, не знам колико људи да буде, нећу да дижемо зидове. Синоћ, кад сам видео слике са срндаћима ухваћеним у жицу, од тога сат времена нисам могао да дођем себи. Ваљда је нормалним људима жао тих животиња. Замислите да људе тако ограђујете и да падају у те жице, и да не могу да се испетљају.

Александар Вучић, премијер Србије, о мигрантској кризи, „Између два петка“ Радио Београда 1

Држ'те Пајтића!

Синиша Мали Ја не знам како то баш сада, не знам због чега, само знам да је тог дана Бојан Пајтић требало да иде на полиграф. Није отишао на полиграф. Уместо да он негде буде на насловној страни, мене су ставили на насловну страну.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о писању „Крика“ о апартманима у бугарском летовалишту Свети Никола, „Између два петка“ Радио Београда 1

Највеће задовољство је једног академика извести на прави пут

Томислав Николић Ја мислим да смо расправили и да је и професор Костић схватио да је и политика наука која има много финеса и да је сваки јавни иступ прилика да покажете колико сте у томе зрели или незрели.

Томислав Николић, председник Србије, о изјави председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Голубије гвожђе

Владимир Путин Ја сам голуб, али имам моћна гвоздена крила.

Владимир Путин, председник Русије, на питање да ли је јастреб или голуб, на затвореном пријему за госте клуба „Валдај“, „Руска реч“

Мали савет великог мајстора криптографије

Џулијан Асанж Мој предлог људима који немају десет година искуства у криптографији је да се врате старим методама, да користе традиционалну пошту.

Џулијан Асанж, oснивач „Викиликса“, саветујући новинаре у интервјуу белгијском дневнику „Соар“, „Бета“

Терор мањине над већином

Душан Павловић Испуњавам све законске услове за избор... Међутим, група професора не из академских, већ из неких личних разлога саботирају мој избор у звање редовног професора. Свесни су да својим аргументима не могу да спрече избор, јер би већина гласала за мене и онда се не појављују како би срушили кворум.

Душан Павловић, ванредни професор на ФПН у Београду и један од лидера покрета „Доста је било“, „Блиц“