Направићемо паузу (у ислеђивању), па наставити с радом

Бакир Изетбеговић Мислим да смо данас господина Вучића превише, како да кажем, суочавали са прошлошћу.

Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ, поводом посете српског премијера Сарајеву, „Пресинг“ на ТВ Н1

Познај истину и Бакир ће те ослободити (оптужбе)

Бакир Изетбеговић Разочаран сам што председник Владе Србије Александар Вучић није био спреман да прихвати оно што пише у пресудама Међународног суда за ратне злочине у бившој Југославији. Негира се геноцид у Сребреници. Ми не тражимо политичку ревизију, већ прихватање истине.

Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ, поводом Вучићеве посете Сарајеву, „Пресинг“ на ТВ Н1

Мале тајне великих мајстора (бриселске) кухиње

Јоханес Хан Аустрија је својевремено са ЕУ две године водила преговоре о приступању, Хрватска седам година, а садашње државе кандидати ће сигурно преговарати још дуже. Преговори су најбољи за вршење притиска. Када се они заврше, више се ништа не може учинити.

Јоханес Хан, комесар ЕУ за суседску политику и проширење, „Данас“

Чувар (бенгалске) ватре

Хашим Тачи Позивам Србију да подржи пријем Косова у Унеско и да гледа у будућност мира, помирења и поштовања културних историјских вредности. Чланство Косова у Унеску боље ће очувати и потврдити српско културно и историјско наслеђе.

Хашим Тачи, „министар иностраних послова Косова“, „Н1 инфо“

Греси (радикалске) младости

Александар Вучић То је извучено из контекста из прилога Соње Ђурић са РТС-а. То је прилог РТС-а из ’95. године у време највеће кампање Слободана Милошевића против радикала. Ништа пре и ништа после не можете пустити, пошто је тај део исечен. Свакако сам говорио и друге бројне ствари за које сам тада мислио да су добре, а које данас не бих поновио.

Александар Вучић, премијер Србије, о претњи од 20. јула 1995. Западу - „убијте једног Србина, ми ћемо сто Муслимана“, „Пресинг“ на ТВ Н1

Непристојна обећања

Сандра Партизан Министар у актуелној влади, чије име вам нећу рећи, понудио ми је посао у замену за секс, на шта ја нисам пристала. Без обзира на све, та обећања и непристојне понуде које сам добијала нису ме спутали у амбицији да постанем посланица и да се борим за права жена.

Сандра Партизан, старлета непознатија као Александра Петковић, „Курир“/„Телепромптер“

Алах на небу, Вучић на земљи

Бакир Изетбеговић Треба неке ствари да кажемо о будућности, потребан нам је човек на позицији на којој је Вучић који говори као Вучић.

Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ, „Пресинг“ на ТВ Н1

Кад свеци греше

Александар Вучић Да ли данас грешим у много чему, грешим. Али се борим. А безгрешних људи се ужасно плашим.

Александар Вучић, премијер Србије, „Пресинг“ на ТВ Н1

Увек на ивици, никад у (Вучићевој) марици

Бранко Ружић Политички коректно и јасно сам понудио објашњење у вези са постом на фејсбук профилу и исказао жаљење због оних који су на основу погрешно створеног утиска у јавности нашли увређеним. [...] Не бих реаговао на чуђење, али ако помаже, ево јавно повлачим извињење изречено Дачићу.

Бранко Ружић, потпредседник СПС-а, о свом извињењу и реакцијама, „Блиц“