Уби нас преслаба реч

Хари Холкери Те речи су можда прејаке, јер оно што се десило јесте да су Албанци напали српске енклаве, али многи косовски Срби нису прихватили да се склоне. На жалост, причињена је огромна штета и многе српске куће су уништене као и пар српских православних цркви.

Хари Холкери, шеф УНМИК-а, на тврдњу команданта јужног крила НАТО-а да је на Косову реч о етничком чишћењу, амерички "Национални радио"

Трајно, стабилно и неидеално

Тед Гејлен Карпентер У идеалном свету, пошто је Србија сада демократска држава и пошто Сједињене Америчке Државе и њихови НАТО савезници нису имали никакво право да одвоје Косове од ње, покрајина би требало да буде враћена под контролу Србије. Али, у стварном свету, то би вероватно направило више проблема него што би их решило. Зато је трајније и стабилније решење – подела покрајине... Ефекат наше политике у Босни и на Косову био је да смо ојачали наше непријатеље, а ослабили Србе који су могли да буду савезници Запада.

Тед Гејлен Карпентер, из вашингтонског института Кејто, "BBC"

Теже од најлакшег

Драган Јочић То би било најлакше.

Драган Јочић, министар полиције, на питање новинара хоће ли поднети оставку због паљења Бајракли џамије

Екстериторијална територија

Ранко Кривокапић На Косову су се сукобила два национализма и у таквој ситуацији Црна Гора може да буде посредник, место миротворног сусрета Београда, Приштине и међународне заједнице.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, "Вијести"

Бизнис, али нефер

Изјаве.нет Војници КФОР нам препородају цигарете и уцењују нас. Тражили смо од пуковника британског КФОР да нас пребаци на сигурно место, не желимо да останемо овде, а он нам је запретио да ће нас оставити без воде и хране.

Новица Столић из Обилића, "Б92"

Господин Кристијан

Мехо Омеровић Мене је заиста стид што протест против злодјела која су се десила на Косову и Метохији испред зграде владе Србије води, нико други до, Кристијан Голубовић. После Кристијана Голубовића говори г. Велимир Илић, министар у влади. Да ли је то место, да ли је то начин да се и један од министара нове владе укључи у протест после једног г. Кристијана?

Мехо Омеровић, посланик СДП-а, на седници Одбор Скупштине Србије за међунационалне односе

Сили нам дајте

Велимир Илић Ситуација на Косову је веома тешка, она може бити решена само силом, али то нико неће дозволити.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, у Крагујевцу

Нерешено до одласка Срба

Изјаве.нет Ово чинимо из солидарности са нашом браћом јер се српско насиље наставља. Не желимо да Срби оду, али је нерешени статус неприхватљив.

Анила Тахири, студенткиња медицине из Призрена, на протесту у Тирани

Истицање и разарање

Милета Продановић Ја сам пратио ситуацију и посебно се немачки КФОР, базиран у Призрену, истакао у томе да је на тој територији дошло до највећих разарања.

Милета Продановић, професор Факултета ликовних уметности у Београду, "Б92"

Да нема Вука...

Вук Драшковић Да нема Хага, требало би га измислити.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Вечерње новости"

Било је случајно

Зоран Анђелковић Баки А ја не могу да поверујем у то, никада, да је неко у СПС-у имао намеру да оштети грађане.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Блицњуз"

И закон и политика

Војислав Коштуница Законски и политички ја сам задовољан и Влада Србије је стала иза тог избора директора РТС-а.

Војислав Коштуница, премијер Србије, у Бриселу

И закон и политика

Раде Вељановски Уместо да примени Закон о радиодифузији и Закон о јавном информисању, Влада Србије је донела одлуку да постави октроисаног генералног директора РТС-а, применивши стари закон о јавним предузећима.

Раде Вељановски, координатор групе за израду медијских закона

И закон и политика

Александар Тијанић Ја сматрам да ништа не дугујем српској влади, она дугује мени што сам прихватио посао да средим ствари у једној кући од националног значаја, која је у врло несређеном стању и по томе ништа на значи ни у демократском, ни у грађанском, ни у националном смислу. Не дугујем никоме ништа и не постоји човек у овој држави који може да окрене телефон и да од мене захтева да урадим оно што ја нећу.

Александар Тијанић, новопостављени директор РТС-а, "Б92"

У боље случају – лоше

Мирослав Прокопијевић Краткорочно, ове и 2005. године ће бити економска стагнација у бољем, а пад дохотка у горем случају. То ће се наставити све док не буде неке знатније реформе, што веће то боље. Наравно, реформе не мора бити ни у наредних 10 година. Наставиће се економска стагнација и повећаће се ризици од политичке нестабилности, затварања земље и диктатуре.

Мирослав Прокопијевић, председник Центра за слободно тржиште, "Политика"

Срећна Нова 1945!

Стеван Мирковић Какав Дража, какав музеј. Његова војска се крила по таванима, не заслужују то.

Стеван Мирковић, комуниста, према "Блицњузу"

Незимогрожљива

Тамара Skrozza Шта би се с Хиландаром догодило да је спорни димњак био омалтерисан? Шта би се догодило да је конструкција била препрскана противпожарним препаратом? Шта би се збило да је између Игуменарије и конака био постављен квалитетан преградни зид? Вероватно исто оно што би се десило да монаси српски нису толико зимогрожљиви колико јесу. Овако, предстоји нам обнова и изградња.

Тамара Skrozza, у "Времену"