Феноменологија (паранормалног) духа

Срђан Шкоро Од када је балканска пророчица скривена у телу министра полиције Стефановића открила да ће се „појавити једна новинарка која ће тврдити да је праћена“, ствари у Србији су почеле да добијају паранормалне облике. Смењени министар војни Братислав Гашић је почео као утвара да се свуда појављује, а неки људи су, гле чуда, кренули да звижде и отворено негодују против председника, премијера и градоначелника Београда.

Срђан Шкоро, новинар, „srdjanskoro.wordpress.com“

Хипнотерапија макетама

Срђан Шкоро Стигао је и Рогозин са охрабрујућим поклоном у виду макете. [...] Проблем је што [С-300] до Србије путује већ готово 17 година. Само што није стигло пред НАТО интервенцију, али није. Нисмо имали да платимо или Руси нису смели да нам продају? [...] Ако се сетите како је ова гарнитура која је тренутно на власти, уз неизбежну асистенцију др Шешеља, дочекивала Жириновског и лансирала приче о Теслином тајном оружју, видећете да се ништа није променило. Осим текста хипнозе.

Срђан Шкоро, новинар, „srdjanskoro.wordpress.com“

И листу за отпуштање правио је полиграф

др Родољуб Живадиновић Лично сам спреман да о његовом трошку одем на полиграф у било коју озбиљну државу на свету да бих доказао да ми нико није наредио да отпустим баш њега, већ је бодовна листа тако показала.

др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља у Алексинцу, тврдећи да разлог што је др Душан Остојић добио отказ није то што је писао критичке текстове о локалним функционерима СНС-а, „juznasrbija.info“

Свака старлета своме јату лети

Тијана Ајфон Коначно ћу бити равноправна са својим политичарем и моћи ћу да парирам његовој жени! Уколико нешто не крене како треба, позваћу се на имунитет. Тад неће моћи свако да измишља свашта о мени и да то прође тек тако.

Тијана Ајфон, старлета, о својој намери да уђе у парламент, „Курир“

Да мирише на премијера

Златибор Лончар Болнице неће изгледати као лет на Месец, али као и што је сам премијер рекао, болница мора бити чиста и да мирише на чисто. Не очекујте сваровски кристале по болницама већ једну атмосферу да немате да се дешава да падају зидови или да цури нешто, да не могу да се затворе врата и слично. Било је потребно да се премијер укључи да би се дошло до тога да се имају цивилизовани услови у здравственим установама.

Златибор Лончар, министар здравља, РТВ Пинк/„Танјуг“

Требало је 140 година да се роди 1 (словима: један) Вулин

Александар Вулин Након 140 година, коначно, мајке које раде по уговору о привременим и повременим пословима и које су власнице пољопривредног газдинства, а обављају самосталну делатност имаће право на надокнаду из буџета. Никада до сада нису имале право да добијају надокнаду од државе.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Новости“

Само је премијер већи од Великог брата

Зорица Шујица Кад сам изашла из „Великог брата“, помислила сам - „Боже, да је овако организована држава, ми бисмо били не Велики брат него већи од било које друге државе“. Дакле, добра организација и рад и све што наш премијер [Вучић] каже - рад, рад, рад.

Зорица Шујица, сликарка, бивши учесник „Великог брата“ и новоизабрани члан УО РТС-а, Б92

Како осевапити тајкуна

Мирослав Лазански Могли би и тајкуни мало да се стисну и одвоје паре за безбедност своје отаџбине. Тајкуни су своје богатство у великом делу стекли захваљујући толеранцији државе, а не личним и пословним способностима. [...] Они би учествовањем у куповини С-300 за 20, 50 или 100 милиона евра `купили` углед и одужили би се народу, а држава би имала велике користи. `Тајкунска помоћ` у кризним ситуацијама није непозната појава ни на Истоку, али ни на Западу.

Мирослав Лазански, војно-политички аналитичар, „Информер“/„bizlife.rs“