Не питај шта ти можеш да учиниш за Србију, већ шта Вучић може да уради уместо тебе

Александар Вучић Рекли су ми новинари да је један посланик СНС-а рекао да није гласао за Вучића да би он радиo 12 сати, него да бих ја радио 12 сати.

Александар Вучић, премијер Србије, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Ало“

Скакач Г6-Х12

Александар Вучић Данас сам хтео да скачем од среће кад смо отварали тунел. Сви су ушли у аутобус, ја сам остао напољу, стао сам уз ограду и држао се за њу. Хтео сам да скачем од среће.

Александар Вучић, премијер Србије, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи o отварању тунела „Савинац“, „Ало“

Непријатељ се укопава (изнутра) и вреба

Александар Вучић Има опозиције чак и у власти. Чека прилику да седне на две столице.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Ћирилица“ на ТВ Хепи, „Ало“

Свако (данас) има за хлеб и за мерцедес

Александар Вучић Сећам се када је мој отац купио ону „128“, унапређеног „стојадина“, били смо срећни... А погледајте какве данас аутомобиле возе, а сви кукају.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Ћирилица“ на ТВ Хепи, „Ало“

Скакавци који су нам појели године (и памет)

Данило Икодиновић Ова земља је лепа, има паметних људи, али лоше смо вођени последњих 25 година. Убили су нас у појам, испрали нам мозак, мало људи је остало са ‘својом’ главом. Поред све транспарентности коју непрестано промовишу, политичари нам постадоше милионери, деца им се школују у иностранству на озбиљним колеџима, они се лече на најскупљим клиникама. Све је, као, транспарентно и све је од плате. А ми треба да се правимо да смо глупи. Но, биће нама боље једног дана, али бојим се да нам нема спаса.

Данило Икодиновић, бивши ватерполиста, у интервјуу за „Њузвик“, „opozicionar.com“

Децо моја, не остајте овд(ј)е!

Данило Икодиновић Стално им [ћеркама] причам како треба да оду одавде. Овде неке велике перспективе, нажалост, нема. Највише бих волео да могу да им кажем: „Останите овде, учите школе, имаћете посао, цениће се ваш рад и труд“. Ипак, не могу да их лажем. Тешко ми је што их тако саветујем, језиве су то ствари, ево, док причам стоји ми кнедла у грлу. Међутим, не могу да будем такав егоиста и да им кажем: „Останите овде да би тата могао да вас помази. Не, бре! Идите, борите се, па ће тата, ако буде имао лове, доћи код вас.“

Данило Икодиновић, бивши ватерполиста, у интервјуу за „Њузвик“, „opozicionar.com“

Не живи сиромах само о хлебу

Александар Вучић Има много оних којима крче црева, али се мање жале од оних којима црева никад нису крчала. И они су увек спремни да чују о филозофима.

Александар Вучић, премијер Србије, на опаску Јелене Карлеуше да гладне не интересује које филозофе Вучић воли, већ када ће им стомаци бити пуни, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Ало“

Сви воле Наду

Александар Вучић Ја се надам да ћу радити са таквом врстом марљивости као Нада [Мацура]. Зато је сви воле. Она не одбија ни једну телевизију. Ја њу свако јутро видим на свакој телевизији. Много је вредна.

Александар Вучић, премијер Србије, о портпаролу Хитне помоћи, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Ало“

Голгота, забрана и васкрс идола младих

Јелена Карлеуша Као неко ко је прошао голготу и линч у медијима, морам да станем на вашу страну. Пошто вас оптужују за цензуру у медијима, хтела бих да причамо о томе. Да ли једна јавна личност, која је узор многим младим људима, треба да буде забрањена? Како се то десило?

Јелена Карлеуша, естрадна певачица, обраћајући се премијеру Вучићу у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, НСПМ

Бог и свет виде, народ не верује

Александар Вучић Свуда у свету смо поштовани, само у Србији вичу 'Вучићу, педеру'.

Александар Вучић, премијер Србије, гостујући у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Мондо“

(Жути) слонови у Вучићевој стакларској радњи

Александар Вучић Медији су данас такви да бих ја морао да тражим заштиту својих људских права, а против њих (опозиције) нема ништа.

Александар Вучић, премијер Србије, на оптужбе о цензури у медијима, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Мондо“

Ја штанцујем колумне и добар сам ђак

Јелена Карлеуша Нисам дошла [овде] као естрадна звезда, већ као награђивани колумниста.

Јелена Карлеуша, естрадна певачица, гостујући у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, НСПМ

Путарска мајка (већа и од Тита и од Мркоњића заједно)

Александар Вучић Тада [у време Јосипа Броза Тита] се говорило: Брчко-Бановићи и Шамац-Сарајево, а сада градимо више него тада. [...] Путева и пруга смо изградили више него икада. [...] Нико се више не спрда са тим 'биће пре рока', а сада више нема вицева, знају да ћемо да урадимо у року. Ради се много одговорније и озбиљније, видео сам много среће код путара. Путеви значе живот, довешће оне који ће да граде фабрике хране.

Александар Вучић, премијер Србије, гостујући у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Мондо“

„Фул“ опремљен и припремљен

Александар Вучић Слојевито сам се обукао и флашица воде је ту.

Александар Вучић, премијер Србије, шалећи се на рачун Наде Мацуре у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Мондо“

Сви моји професори

Александар Вучић Од политичара, учио сам од Милошевића, Драшковића, Шешеља много више, учио сам и од Коштунице. [...] Имаш обавезу када си на челу Србије да се не поводиш ниским страстима и да те оне не повуку, да нешто прећутиш. Милошевић је морао да израчуна колика је наша снага а колика је снага других. Питање је да ли смо платили превелику цену да би сачували своју слободу.

Александар Вучић, премијер Србије, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи, „Мондо“